Los laten

Niet meteen een makkelijke opgave, ik las dit tekstje vandaag en ik wilde daar even stil bij staan. De laatste maanden zijn voor mij heel zwaar geweest, een enorm verdriet kreeg ik te verwerken waar een groot deel van ons gezin nu nog elke dag tegen moet vechten. Ik ben niet meteen iemand die dingen snel los kan laten. In tegend...
10
7
Public

Vergeving na jaren is mogelijk.

Mijn man had een verschrikkelijke kindertijd, hij is door zijn ouders mishandeld. Ik wil daar verder niet over uitweiden. Het gaat meer om hoe het leven soms kan lopen. Is het mogelijk om na 40 jaar iemand te vergeven en vrede te hebben met jezelf. Mijn man heeft er 40 jaar over gedaan, als kind heeft hij heel veel meegemaakt, d...
6
7
Public

Neem Tijd

Ik weet niet precies waarom ik vandaag net dit gedicht wil plaatsen. Soms zijn de dingen zoals ze zijn. Ooit heb ik het op het forum gezet toen Tim dringend een pauze moest nemen. Weet niet waarom maar wil dit jullie vandaag meegeven. Neem Tijd Neem tijd te denken Het is de bron van de kracht. Neem tijd te spelen Het is de bron ...
12
5
Public

Een uitzonderlijke dag

Het was nog nooit eerder gebeurd, maar een aantal weken geleden, hebben we een wel heel aparte, uitzonderlijke dag beleefd met onze jongste. Allen op een doordeweekse dag thuis zijn is al heel erg uitzonderlijk zelfs als het vakantie is, want mijn man is niet vaak thuis. Maar deze dag verliep toch wel heel anders. Het begon als ...
15
5
Public

Doof of Blind

Je hebt zo van die levensvragen die je echt doen nadenken. En heel vaak hebben veel mensen die vraag ook al aan zichzelf gesteld. Het gebeurd dat wij samen met vrienden over levensvragen antwoorden van elkaar vergelijken, en heel vaak komen daar bijzondere reacties uit. Zo stelde ik onlangs de vraag per sms Als je een ander was,...
10
4
Public

Spreuken en Wijze woorden.

Uitspraken, wijze woorden, gedichten het heeft me van kindsbeen bezig gehouden. Veel van die uitspraken heb ik nog. Altijd vond ik er wel iets in, een wijze les. Een steuntje of een lach. Spreuken of uitspraken ze kunnen ons heel veel leren maar ook zoveel zeggen in één zin. Zo kwam het dat ik vandaag een reclameblaadje opende...
25
9
Public

Http://www.xead.nl/in-een-geraas-van-gure-regen deel 2

Ik meende ieder woord, dat ik schreef. http://www.xead.nl/in-een-geraas-van-gure-regen Maar het kruipt me nu wel langzaam in mijn koude kleren! Ik heb het nu wel gehad, de winter is mij nu toch wel keihard toegetreden. Hij neemt wraak, we blijven toch geen vrienden. Ik houd er wel van dat het vriest, alles is hard ipv een modder...
12
6
Public

Onzichtbare vrouwen

http://plazilla.com/onzichtbare-vrouwen http://plazilla.com/fatwa-door-jacky-trevane-een-waargebeurd-verhaal Wanneer ik het vervolg gelezen heb Onzichtbare vrouwen door Jacky Trevane, dan word ik stil. Niet enkel dat, ik kan het ook niet vatten. Zoveel verdriet zoveel pijn en toch gaan ze heel vaak door tot het te laat is. Angst...
7
4
Public

Een jaar is zo voorbij.

Het jaar is weer voorbij gevlogen. Tijd lijkt ons in te halen, lijkt ons zelfs uit te lachen. De mens loopt mee in een stroom, waar hij het einde niet van kent. De mens is de weg kwijt en gaat enkel maar door. Blindelings vertrouwen ze op de media, op wat anderen zeggen. Ze willen zich vastklampen aan woorden die niets lijken te...
11
4
Public