Mijn eigen weekopdracht: week 26. Wat betekent het schrijven voor mij

Allereerst wil ik Doortje en haar metgezellen danken voor alle weekopdrachten die zij ons geschonken hebben in de afgelopen tijd. Voor mij was het vooral een uitdaging om stukken te schrijven van meer dan 700 woorden. Het hoogste aantal wat ik ooit gehaald heb tijdens de weekopdrachten is 1500 woorden. Nog lang geen 3000 woorden...
11
18
Public

Plazilla is nu nog leuker geworden, door ontdek Plazilla

Vandaag had ik mij voorgenomen om de weekopdracht te gaan doen, maar ik kom er niet aan toe. Ik heb het zo enorm druk met scrollen en vinden bij ‘’ontdek Plazilla’’. Nieuwsgierig scrol ik welke artikelen er van mij zelf in staan. Veelal artikelen van drie jaar geleden en het is leuk om die terug te lezen. Vrolijke, maar ...
12
7
Public

Doortje haar schrijfopdrachten brengen mij zoveel goeds

Een mens is niet alleen lief, maar heeft ook zijn ondeugende kanten. Gelukkig maar, anders zou het wel heel saai worden. Mijn alter ego komt vooral tevoorschijn tijdens het schrijven van Doortje haar schrijf opdrachten. Ik wil het altijd net even anders doen dan de bedoeling is en dat maakt mij ondeugend en gevaarlijk. Waarschij...
20
21
Public

De traditionele Zwarte Piet blijft welkom in Noordwijk

Terwijl Nederland al maanden bezig is om de Zwarte Pieten te weren heeft Noordwijk een verstandig besluit genomen. De Zwarte Piet blijft niet alleen zwart, ook het kroeshaar blijft intact. Het is fijn dat de gemeentes dit zelf mogen bepalen. Anderzijds kan het natuurlijk verwarring scheppen als bijvoorbeeld bij de aankomst van S...
6
3
Public

Doortje bedankt, Doortje bedankt, Doortje Doortje, Doortje bedankt enz.

Lieve Plazillianen. Via deze weg wil ik Doortje nogmaals bedanken voor haar hulp om mijn verhaal voor de schrijfopdracht te kunnen plaatsen. Eerder in de week gaf ik aan dat mijn computer ingeslapen is. Ik wilde zo graag met deze opdracht meedoen, dat ik hulp ingeroepen heb bij Doortje. En dat heeft ze mij gegeven. Het is voor m...
13
13
Public

Mijn lijstje zonder uitleg

M.A.C.H.O. of te wel schrijvers die mij iets brengen: 1. Tim 2. Nescio 3 Jack 4 Theun 5 Hans 6 Mark Medema 7 Frogmagi 8 Siewerd 9 Stormerwout 10 Natuursmurf Groetjes Berna
29
15
Public

Prinsjesdag 2013. De troonrede en alles erom heen

Voor het eerst hield Koning Willem Alexander zijn troonrede van 2300 woorden. Wat mij het meest opviel was het openingswoord, gericht op zijn moeder prinses Beatrix, die er trouwens niet bij was. Ook haalde hij het overlijden van zijn broer Friso naar voren en bedankte iedereen voor de steunbetuigingen. De troonrede in het kort ...
13
8
Public

De boekpresentatie van Taco Veldstra op 6 april 2013

Over het pure leven, met de titel ''Liefdevol'' tegenover de vuurtoren van Noordwijk Taco zong, las en vertelde over zijn boek. Het was top! De zoveelste Plaziliaan die een boek uitgeeft! Knap, leuk en bijzonder
26
11
Public

Geluk( kig )

Pfffff het ziet ernaar uit dat het allemaal meegaat vallen. Dat ik mijn soulmate niet hoef te verliezen op dit moment. Wat heb ik in de rats gezeten. Die angst ook, om te verliezen! Het hield mij wakker die dag van de operatie, terwijl ik eigenlijk moest slapen. Maar het ging niet. Het gevoel was zo sterk dat het niet goed zou g...
12
10
Public