Column van de Positieve Heks

Ik krijg toch geen nieuw bed tenzij ik er doorheen zak, en gezien ik vrij weinig eetlust heb de laatste tijd, en als het zo is zijn er alleen droge crackers in huis, ziet het er ook niet naar uit dat ik binnenkort door mijn bed zal zakken. Tenzij ik wilde nachten tegemoet ga met random strangers… En waar ik woon, wonen voor mi...

De artiest pas echt kennen nadat je hem live gezien hebt

Je kent zijn of haar muziek pas echt zodra je ze live gezien hebt. In dit geval heb ik het over Douwe Bob. Door een vriendin werd ik gewezen op het programma van Giel, de Beste Singer Songwriter van Nederland. "Er zit me toch een mooie jongen in, precies jouw leeftijd, die moet je echt opzoeken!" "Wat is zijn naam?" "Douwe Bob" ...

Gelukkig wakker worden

Er zijn dagen dat ik wakker word met een glimlach op mijn gezicht. De zon piept door mijn gordijnen door en geeft mijn grijze behang een lachende gloed. Ik draai me om en kijk hoe laat het is, zie dat het nog vroeg is dus draai me weer terug en doe mijn ogen weer dicht. De glimlach zit vastgeplakt, ik voel me gelukkig en een moo...

Het vuurwerk ontplofte nog maar eens...

Het vuurwerk in mijn buik ontplofte nog maar eens, het kruid was nog lang niet op... Heel de dag al spookte in mijn hoofd rond dat er een kans was dat hij er vanavond zou zijn. Ik had me veel voorstellingen gemaakt bij onze hereniging maar in mijn achterhoofd hield ik dat hij er toch niet zou zijn en het zou blijven bij dagdrome...

Gaat het nieuwe schelden onder jongeren te ver?

Iedereen scheldt. Alle jongeren schelden. Ik doe het zelf ook. Doen we het te veel? Wat is het nut van schelden? Er is één woord, waar naar mijn mening veel en veel te vaak mee wordt gescholden. Het vliegt je om de oren en wordt gebruikt in elke zin. Tenminste, door de jongeren die het uberhaupt over hun lippen durven laten ro...

Alle vrouwen alcoholisten voor een dag?

Ieder jaar, is er een speciale dag voor de vrouw. Via Facebook wordt er onder vrouwen een code afgesproken om borstkanker onder de aandacht te brengen. Of er in ieder geval even bij stil te staan. Het idee van deze code is om het onder de vrouwen te houden en deze zonder uitleg op Facebook te plaatsen, waardoor de mannen zich vo...

Na twee weken eindelijk gewend ?

Het is altijd even moeilijk om na krap twee maanden weer naar school te gaan. De vakantie heeft me heel veel gebracht, naar mooie plekken en me mooie ervaringen en nieuwe avonturen bezorgd. We zouden er allemaal graag in blijven hangen.Ook heb ik al een tijdje niet voor Plazilla geschreven, daar heb ik geen specifieke reden voor...

Songs die precies beschrijven hoe je je voelt

javascript:nicTemp();Als ik heel verdrietig ben, of me even heel alleen voel. Dan zijn sad songs vaak precies wat ik nodig heb, laat ik het zo zeggen: de happy songs kan ik op dat moment niet hendelen. (Sorry voor mijn creatieve taal, ze noemen het ook wel moderne taal? Of de jeugd van tegenwoordig, U begrijpt me vast.) Ik was t...

Als Alice in Wonderland

Ik wist dat er mooie plekken bestonden op deze wereld, en ik had er een aantal gezien, ook geproefd. Maar zo Alice in Wonderland voelde ik me nog nooit. Een verslag van een meisje van 16 (bijna 17) dat zich weer even heel klein meisje en net een prinses voelde.Bloemen van de hartenkoningin, het altaar van Alice' geplande bruilof...