GEEN VERBAND TUSSEN VACCINATIE EN AUTISME!!!

Ik zeg het al jaren, want het is ook al jaren bekend, maar evengoed zijn er nog steeds mensen die beweren dat er wel een verband is. Want ooit heeft een (leugenachtige inmiddels geroyeerde) arts, na een onderzoek (bij slechts 10 kinderen) beweerd dat het zo is. Maar nu is het onderzocht bij een grootschalige studie onder 95.000 ...
10
20
Public

Autisme verandert niet, maar de wetenschap verandert wel!

Tegenwoordig weten mensen en vooral wetenschappers veel meer dan vroeger over Autisme. Men noemt dat nieuw of ook wel voorschrijdend inzicht. De meeste mensen hebben een vaststaand idee over Autisten. Een Autist is iemand zoals Rainman en anders ben je geen Autist. Ik vind dat echt zo kortzichtig. De wetenschap ontwikkelt zich o...
11
3
Public

Teun is thuis! Hou je ogen open. VERMIST! Teun, 17-jarige jongen met Autisme.

De 17-jarige Teun Wolters uit Twello is vermist. Gistermiddag rond 15.00 uur is hij voor het laatst gesignaleerd op station Apeldoorn. De jongen is autistisch en leeft volgens strakke rituelen. Juist daarom is zijn verdwijning zo zorgwekkend, vertelt zijn moeder Carin Parie aan het AD. Mijn zoon is extra kwetsbaar. Laat het asje...
10
8
Public

Gilles de la Tourette en Tics.

Ik ben geen wetenschapper, maar net als veel patiënten die leven met een chronische ziekte, ben ik een soort expert geworden op het gebied van mijn Tourette. Alles wat ik weet heb ik uit eigen ervaring, zo begrijp ik mijn eigen aandoening perfect en ik weet precies wat 'makes me tic'. Het is best een schok als je concludeert da...
16
7
Public

Autisme en Relaties. Relatiegeluk Of Relatieravage?

Relaties en Autisme, ik weet niet of het wel eens direct een succes is. Zelf heb ik toch het gevoel dat ik eerst flink móest aanmodderen voor het ooit kon lukken. Om te ondervinden wat ik in elk geval niet wilde. Ja, andersom gedacht, maar zo redeneer ik wel vaker. Ik heb als 16/17-jarige wel jongens gedumpt met de zin Het ligt...
12
8
Public

Alle #TSelfies van 7 Juni.

Geweldig veel mensen hebben meegewerkt aan het initiatief om Tourette meer bekendheid te geven, inclusief mensen als Jan Kooijman, Peter Heerschop en Jochem Myjer. Helaas NIEMAND van mijn familie (met uitzondering van mijn dochters) of vrienden (met uitzondering van degenen met Tourette)... En dat terwijl het zo'n kleine moeite ...
4
2
Public

#TSelfie Maak een knipoog Selfie en post deze met #Tselfie.

Helaas zijn er nog zeer veel mensen en vooral kinderen die dagelijks gestraft, vernederd, buitengesloten of nagewezen worden, omdat niemand weet wat er met hen aan de hand is. Het Syndroom van Gilles de la Tourette wordt vaak niet herkend, omdat het kind niet scheldt en de persoon hooguit wat vreemde tics heeft. Wel, Tourette is...
8
3
Public

Het maakt me woest! Met zijn allen lachen om Kees Momma (en ook om mij dus!).

Irritant, kwetsend, hartverscheurend, dat is wat ik voel als ik de reacties op het internet zie vandaag met betrekking tot de prachtige documentaire over Kees Momma. Kees is een Klassiek Autist, net als ik, alleen uit het zich bij hem weer heel anders. Hij heeft een gemiddeld tot hoge intelligentie, waar ik gelukkig hoogbegaafd ...
29
34
Public

Moeder met Autisme of Tourette (of allebei...) en kind met Autisme of Tourette (of allebei...)

Kinderen, ik moest en zou ze hebben. Ik weet niet beter of ik heb altijd kinderen gewild. Of gewild, dat is wel even de vraag, maar het hoorde wel zo. Ik had ook bedacht dat ik er 4 wilde. Maar eigenlijk ging ik pas na de geboorte van de tweede echt eens nadenken of ik dat nou wel zo nodig wilde. Dat leek me niet echt verstandig...
12
3
Public