Zelfredzaamheid of red jezelf?

Als moeder van een thuiszitter en een zoon die even klein medisch niet lekker op de rit was ben ik druk. Dat klinkt logisch… maar ik ben vooral heel erg druk met de emoties en de nieuwsberichten van en over de professionals. Terwijl ik het product maar ben… dat is handig om ons zo te zien, dat vergt dan weinig emotie, moet i...
3
0
Public

Ineens was er dat briefje

Ik voel de kriebels in mijn buik Mijn gedachten vliegen her en der Mijn grote vent zo onzeker op de bank Zo trots op zijn prestaties Wat een route Wat een weg Zorg vinden in deze tijd Alles onderbouwt gemeten Er begint begrip te komen Maar de route is nog lang Van niet leerbaar naar weer aan de Cito Ik was gewoon zo trots En toe...
0
0
Public

Propaganda

De jongens 8 en 11 zaten naar Captain man te kijken. De piepers stonden op met een heerlijke bal gehakt. Mayo erbij.. lekker Hollands. Maar Indisch vinden we ook lekker. Of Duitse curryworst. Amerikaanse burgers. Halal heeft geen plek op de agenda. Maar een Turkse pizza. Gevuld met vlees. Oh heerlijk. Qua eten discrimineer ik no...
3
9
Public

Kus sterk zijn schat

Dat schreef ik twee jaar terug Twee jaar later is er pas een nieuwe kans Een school waar je weer meetelt voor Nederland De school waar je zat telde voor ons Daar bracht ik je met grote rode wangen Dartelend in het rond Maar daar was het heel goed of heel slecht Veel paniek, Veel alleen opgesloten Weg van alle geluid Twee jaar ve...
2
0
Public

Eigen kracht to the max!

Eigen kracht riep men vorig jaar bij ieder pr moment. De mensen met zorgintensieve kinderen en de zorgbehoefenden moesten gaan putten uit hun eigen kracht. Mijn zoon van 8 jaar verteld me net dat een bekende van zijn vader hem gaat helpen stoppen met pesten. Er ligt een aanvraag voor hem voor een kiezel en druppel training. Maar...
0
0
Public

De slag verloren maar de oorlog gewonnen

'Scholen moeten thuisonderwijs betalen' In Zembla pleit staatssecretaris Sander Dekker voor onderwijs voor de duizenden kinderen die thuiszitten Daar staat het. Voor mij een nederige strijd van anderhalf jaar. Peanuts. Er zitten van anderen zoveel meer kilometers in. De leerplichtwet ligt open. Voor de kinderen die niet kunnen v...
3
2
Public

Emotioneel zeur blog

Gewoon heel even. Omdat schrijven mag. Een emotioneel zeurblog. Want morgen is die ene dag. 11 jaar en 2 dagen. Daar stopte mijn zusjes hart. En waar ik mijn hartje verder gaf. Vervolgt hij vanaf daar zijn pad. 11 jaar en 2 dagen. Is morgen mijn grote vent. Hij ligt veilig is zijn bedje. En is voor zijn verjaardag Zwaar verwend.
2
0
Public

Development Coordination Disorder

10 jaar lang Zachte voeten op de trap Zachte stem Er omheen niet er door heen Binnenstebuiten achterstevoren. Niet laten vallen, maar gaan zitten Je vingers zijn geen vork Normaal doen met de spullen 10 jaar Arnica vallen en stoten zalf Alle hoekjes een rubber randje Je kan niet stoeien met je broer Je wereld verkeerd om zo link...
2
1
Public

Zullen we de uitnodiging omdraaien? jeugdggz

Gister werd me via messenger gevraagd of ik ook ging. Waarheen dacht ik eerst. Toen zag ik een uitnodiging om in de tweede kamer met alle jeugd ggz ouders om tafel te gaan. De uitnodiging kwam van Loes Ypma. Maar een inhoud is niet bekend. En ik stoor me hier wezenlijk aan. Maar gezien de reacties is er een duidelijke behoefte. ...
2
1
Public