Bastaard prinses

Een familie geheim, we wisten het, maar er werd niet over gepraat. Mijn oudtante, de zus van mijn opa, was een statige dame, bontjas aan, hoed op. Ze sprak niet veel en als ze dat wel deed, was alles uiterst overwogen. Ik vond haar leuk, mysterieus ook wel. En op een gegeven moment, ik was een jaar of 16, trok ik de stoute schoe...
15
2
Public

Marsepeinen varkentje

De kerststroom komt er weer aan. Vooral mensen die familie en vrienden in het buitenland willen verrassen met hun kerstpakket, moeten nu hun post op gaan sturen.... De postpakketten stroom naar het buitenland komt zo langzamerhand op gang. De pakketten voor de Napo, naar onze trouwe soldaten in het buitenland, worden ook met mas...

Honderdduizend kusjes

In een van mijn eerdere artikelen heb ik al eens verteld dat er een boekje van mij uitgekomen is "Kleine Ster". Kleine Ster gaat over een kindje wat maar een paar uurtjes mocht leven, en dan teruggeroepen wordt naar het Grote Licht. Op dat moment gaat het tegen zijn moeder praten en helpt haar, haar moeilijke periode door. In Ro...

Help mijn beugel

Vandaag weer even een luchtig lachwekkend verhaal. En het erge is, het is echt gebeurd en herinner me het nog als de dag van gister. "Zo", zei de orthodontist, toen hij zijn blauwe handschoenen in de vuilnisbak deponeerde. "Je bent mijn eigen proefkonijn. Dat veertje zit er mooi op". Ik voelde met mijn tong aan de voorkant van m...

Wij hebben geen televisie en ook geen radio

"Ik doop u, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest" dat is wat ik naast me hoor en het volgende moment ben ik onder water en voel ik het chloor van het zwembad in mijn neus prikken. Als ik boven kom beginnen de gemeenteleden die op de rand van het zwembad zitten, een lied te zingen,"waarlijk vrij door't evangelie"....
20
8
Public

Zijn we nog wel dankbaar?

Er zijn mensen in mijn omgeving die ik nou niet meteen als zeer dankbare mensen zou omschrijven. Ze vinden dat ze nooit genoeg hebben. Moeten met de laatste trends mee doen en dan liefst zo duur mogelijk. Soms wordt ik daar best een beetje verdrietig van. Vooral als je weet wat er aan de andere kant van de wereld gebeurd. Ach en...

Weest niet bezorgd!

Weest niet bezorgd,het klinkt zo makkelijk. Eigenlijk net zoiets als,"komt wel goed hoor",of "laat je niet kisten". Bezorgd dat zijn we allemaal weleens. En in de put zitten we ook. Komt het allemaal wel goed? Is er wel een oplossing voor mij? We dragen allemaal een "pakje" en er is geen voordeel onder de zon, al lijkt het gras ...

Ome Gerard en tante Aagje

Weer een column uit de tijd dat ik nog voor TNT post liep. In de wijk waar ik loop staat een bejaardenflat. Zo gauw als ik ‘s-morgens de bocht om kom met mijn volgepakte fiets, begint het achter de ramen te leven. Er is post! De mensen vinden het heerlijk om post te krijgen. En het gebeurd dat, als ik bij de brievenbussen in d...