Soms

Soms, Zo af en toe... zijn er van die momenten die... je alle notie van tijd doet vergeten. Deja vu, toekomstdroom, leedsbesef, vredesverdriet, ernstige rouw... Ja, zo nu en dan bekruipt mij een onbehaaglijk gevoel; waar sta ik nou? Soms, zo nu en dan... was ooit in mijn geval; dat komt later! Doch nu dat het later geworden is, ...

Er gebeurt zo verschikkelijk veel, dat is bijna niet meer te behappen.

We maken een werkelijk feest mee, deze 15e oktober van het jaar 2017. Want wat een heerlijk feest om een strakblauwe lucht te mogen aanschouwen en te mogen luisteren naar windstilte, gedurende heerlijk warme temperatuur...die zijn weerga niet kent. Jawel, dit fenomeen is fenomenaal ten top! Het is een bevestiging in mijn leven d...

Aardappels eten

We schrijven 2017, begin Juni...heel warme dagen achter ons liggend. De zomer komt ons tegemoet. Die zomer kondigde zich al fors aan. En terwijl ik dit type zie ik mijn gebronsde handpalmen zweven over het toetsenbord. Kijk ik echter naar buiten, door het vliegengordijn heen, dan zie ik de takken van de bomen en struiken heel wi...

Gebroken, maar te helen

Gebroken, maar wel degelijk te helen! Geheel kapot, doch alles nog compleet. Laten we de tijd gaan over onze wonden, dan komt het uiteindelijk weer goed. Beter dan ooit wellicht. Hoop doet leven nietwaar? 'Hoop' ... grappig, mijn moeders achternaam is 'de Hoop' Afijn, haar zoon is gebroken...maar is te helen. Want ondanks dat al...

Blijf bij me slapen

...ga nu niet weg. Het is buiten stervenskoud en de wegen zijn glibberglad. Hier is een bed met warme dekens, je bent van harte welkom. Een warme douche kan je hier nemen en kijk, hier ligt een handdoek voor je. Voor morgen heb ik een heerlijk ontbijtje voor je... en mocht je nog wat langer bij me willen zijn, dan ga ik gewoon w...

Het land van Maas en Waal

Ooit was dat een hit van Boudewijn de Groot. Dat is geschiedenis, maar een memorabel tijdsmoment! De Maas is heden ter dage (we spreken week 1 van 20170 opnieuw actueel. Namelijk dat een sluis 'geramd' zou zijn en daardoor de waterstand enorm gezakt is. De Maas is lager dan gewoon. En dat, terwijl de Maas in dit seizoen eigenlij...

Soms zie ik het niet meer...

Soms zie ik het niet meer... Letterlijk en figuurlijk ben ik de weg geheel kwijt zo nu en dan. Het rechte pad kan ik dan niet meer betreden. Ben derhalve geheel van slag. ...Thans doet die kwestie zich aan, maar wat kunnen wij er nu mee aan? Het rechte pad betreden is wat mij past. Doch in mijner omstandigheid is dat niet zo vas...

Ik ga slapen, ik ben moe

Sluit mijn beide ogen toe... ...De dag van morgen is in mijn schoot geborgen, hoop dat dat etmaal zonder zorgen gedwee overgaat naar overmorgen. Weet je, dat zien we dan wel! Eerst even een tukje doen. Welterusten idereen!

Hij wilde graag iets met mij

Elke zaterdagochtend en zondagochtend...de éne week. Dat was de ochtenddienst. Week later betekende middagdienst. Beginnen om twee uur tot sluiten om der tiender ure. Een benzinestation exploiteren aan één der rijkswegen. Onbevangen als ik toen was deed ik dat toch maar. Was totaal niet bevangen van gevaar. De wereld lag voor...