Zoek mijn iPhone...

Mijn lieve vrouw heeft mijn spiksplinternieuwe iPhone SE gelijk met de resterende broodkruimels in het tafelkleed aan de eendjes gevoerd. Inderdaad, weggegooid, zoals de welbekende baby met het badwater... Het tweejarig abonnement was nog niet eens ingegaan! Door deze ingrijpende gebeurtenis ben ik telefonisch dus even totaal on...

'Bedrog'; een héél vreemd verhaal...

Bedrog… Mijn verhaal begint dit keer in een kamer van een hoog gebouw, waar ik een blauwgele ara loslaat. Als een grote vleermuis zie ik het dier sierlijk langs de blauwe hemel scheren. Ik geniet van dit aanzicht, maar tegelijkertijd realiseer ik me, dat de kans groot is dat het dier nooit meer zal terugkeren, en dat het mogel...

Heeft u even tijd?

Tijdloos… Heeft u misschien even tijd om dit kleine stukje tekst te lezen? Waarschijnlijk niet, want u heeft het immers erg druk en er staat weer veel op het programma voor vandaag. Tóch is het opmerkelijk dat u gewoon doorleest. Uw nieuwsgierigheid wint het blijkbaar van uw gebrek aan tijd. U máákt er gewoon even tijd voor...

Vaders en dochters...

Vaders en dochters… "Ik ben haar kwijt", verzuchtte hij. Het was de gelatenheid in zijn stem die me opviel. Het verraste me waarschijnlijk een beetje dat hij het tegen me zei. Of was het meer de herkenning in zijn verhaal waardoor ik werd overrompeld? Hoe dan ook, ik was die middag in de telefoon geklommen om hem mijn allerbes...

Pluk de dag, ofwel...

Carpe Diem... 'Hoe heeft het toch allemaal zover kunnen komen?' Vóór mij staat een man van mijn leeftijd. Met een trieste blik in zijn ogen kijkt hij me vragend aan. Enigszins verbaasd door zijn onverwachte vraag zoek ik naar een passend antwoord, maar ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Onze blikken ontwijken elkaar even en...

Houtgreep, een ruim begrip...

Houtgreep… In het jaar 1964, waarin ik de respectabele leeftijd van vijf jaar bereikte, veroverden The Beatles de wereld en maakte Johan Cruijff op jonge leeftijd zijn debuut bij Ajax. In datzelfde jaar werd Anton Geesink tot grote ontzetting van de Japanners, Olympisch kampioen judo, nadat hij enkele jaren daarvoor al wereldk...

De economische crisis en de vermeende kruideniersmentaliteit...

Kruideniersmentaliteit… In tijden van economische crisis is het volkomen begrijpelijk dat consumenten de hand wat langer op de knip houden. Veel mensen zijn immers hun baan kwijt geraakt en hebben vaak grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. In de wat minder schrijnende gevallen worden omvangrijke aankopen even uitges...

Een waar gebeurd kippenvelverhaal...

Kippenvel... Vol afgrijzen tuurde ik op ongeveer zesjarige leeftijd in de stenen soepkom die ik van de vriendelijke dame kreeg voorgeschoteld. Mijn ouders hadden mij meegenomen naar de stad, waar ik mijn eerste Chinese restaurant bezocht. Omdat ik als plattelandsjongen destijds niet veel méér gewend was, dan de traditionele po...

Het jaar van de plofkip...

Het jaar van de plofkip... Het was aan de vooravond van 21 december 2012, de dag dat de Mayakalender zou aflopen en dat volgens velen de wereld zou vergaan. Ik geloofde daar niet zo in. En bijna iedereen die ik kende, zei er niet in te geloven. Maar tóch voelde het allemaal een beetje spannend aan en hield het de gemoederen mer...