Vrouw van juwelier schiet overvallers dood.

Vrouw van juwelier schiet overvallers dood In Deurne werd juwelier Goldies overvallen aan de Milhezerweg. Het gaat vermoedelijk om twee daders. De vrouw van de juwelier zou op beveiligingsbeelden hebben gezien dat haar man werd overvallen. Dit was voor haar genoeg reden om actie te ondernemen en de twee overvallers in de winkel ...
12
15
Public

De Facebook killer slaat toe

De Facebook killer slaat toe. Deze Facebook killer is niet te verwarren met de beruchte en veroordeelde seriemoordenaar Peter Chapman alias the Facebook killer, welke sinds 2010 voor een minimum van 35 jaar lang vast zit voor de moord op Ashleigh Hall. Nee, de Facebookkiller oftewel Facebookmoordenaar is nog niet veroordeeld. He...
41
12
Public

Paarden dood door brand Babberich

Paarden dood door brand Babberich. Dat was de kop van een artikel vanmorgen op Nu. Babberich ligt in Gelderland. Dit vreselijke nieuws deed mij denken aan een situatie met een andere brand uit mijn politiecarrière. De brand in Babberich brak uit in een schuur, rond kwart voor vijf vannacht. In deze schuur was een paardenpension...
42
19
Public

Agent de Jong vertelt: over zijn ontmoeting met Mr. Van der Schaft-raadsman

Agent de Jong vertelt Mr. Van der Schaft-Raadsman gebruikte de volgende tekst: Ik werd absoluut verwacht op het hoofdbureau te sGravenhage. De Piket agent van dienst stond bij de hoofdingang al op deze oude baas te wachten. Mij werd verzocht notabene zonder verificatie der persoon gegevens -mee te lopen naar de arrestanten ruimt...
26
21
Public

Agent Hoekstra heeft een heterdaadje: deel 1

Vandaag voor het eerst agent Hoekstra in ons midden. Een oud-collega van mij werd aangestoken om ook zijn verhaal te gaan vertellen. In zijn naam, "Hoekstra", publiceer ik vanavond in drie delen dit verhaal. Geniet mee en geef vooral feedback op zijn verhaal! Wie weet wordt het duo "Hoekstra en de Jong" nog eens een beroemd duo!...
26
14
Public

Agent de Jong vertelt: Een verkeerssituatie. Een pedagogisch moment.

Op woensdag, 7 december 2011, stond in de krant: EMMEN Surveillerende agenten zagen dinsdagmiddag een 49-jarige man uit Emmen rijden op zijn scooter zonder helm. Daarop is de man staande gehouden op de Nijkampenweg in Emmen. Bij het uitschrijven van de bekeuring bleek dat de man nog een groot aantal openstaande boetes niet betaa...
20
13
Public

Agent de Jong vertelt: Ambtenaar zijn. Is dat saai?

Vandaag stond er in het nieuws de volgende kop: Instroom jonge ambtenaren flink gedaald. Zou het werk als ambtenaar dan saai zijn? Natuurlijk kan ik er enkel over meepraten vanuit de ogen van agent de Jong, maar laat dit een voorbeeld zijn van een totaal ander ambtenaarbeeld. Op nu.nl (bron) stond vanmorgen het volgende: “Uit ...
38
14
Public

Agent de Jong vertelt: hoe Spiritlady en Ruud ternauwernood ontsnapten aan de geheime dienst.

Als agent heb ik mijn verplichtingen. Helaas zit ik in de positie dat ik niet altijd aan deze verplichtingen kan voldoen. Als lid van het schaduwkabinet, wat boven alle veiligheidsorganisaties staat, moet ik me soms boven allerlei wetten plaatsen. Soms moet ik even niet opletten. Soms des te meer. Op mijn hoede. Het moment dat i...
29
24
Public

Agent de Jong vertelt: Over zijn meest frustrerende melding ooit!

Na al die trieste verhalen van gisteren kan ik niet achter blijven. Het herinnerde mij aan een melding in het verleden van de politieman in mij. Een melding die tot op de dag van vandaag nog steeds buikpijn oplevert Naamplaatsen en namen van personen zijn verzonnen. Verjaardag. Op de bewuste dag was een jongeman, ik noem hem voo...
43
22
Public