Sinterklaas surprise; Dora the explorer Piet.

Het is weer bijna december en dat betekent dat pakjes avond in aantocht is. Samen lekker voor de warme kachel met warme chocolademelk, pepernoten en speculaas liedjes zingen. Natuurlijk hoort er bij pakjes avond pakjes en hoe leuk is het om daar een surprise van te maken. Voor mijn dochtertje van drie werd mij gemaakt om een sur...
3
6
Public

Crea Bea; twee portret tekeningen

De laatste tijd heb ik vaak de drang om te tekenen. Het liefst teken ik dan iemand na vanaf een foto. Tot nu toe heb ik twee keer een vriendin van mij nagetekend. Ik vindt het behoorlijk lastig om te doen. Maar wel heel erg leuk. Ik heb vroeger wel eens een foto na getekend van een oom. En een keer mezelf samen met iemand anders...
16
16
Public

Crea Bea; schilderij, serie boompjes

De laatste tijd heb ik een echte schilder periode en strijk regelmatig met een kwast over het doek. Soms op een oefen velletje, soms op een groot doek of klein. Het maakt mij niet uit als mijn kwast maar kan bewegen. Zo heb ik laatst een hele serie doekjes geschilderd op ansichtkaart formaat. Je zou ze dus eventueel kunnen gebru...
3
6
Public

Crea Bea; Schilderij, wat oefen werk.

Dit schilderwerkje heb ik al een tijd geleden gemaakt. Ben gewoon wat gaan schilderen zonder een echt idee wat ik precies ging schilderen. Ik wilde een vlinder oefenen en voor de rest maakte het niet echt uit als ik maar even de haren van mijn kwast kon laten strijken op het papier. Uiteindelijk is dit er uit gekomen; Jullie mog...
8
4
Public

Het recept voor het spel Boter Kaas en Eieren

Ken je dat gevoel na een uitgebreid ontbijt aan tafel met iedereen in huis. Allemaal volle buiken en op tafel nog een ei, broodjes, een klein hompje kaas, vleeswaren etc.. maar niemand kan meer wat op. Iedereen zit heerlijk na te tafelen en wat te kletsen en hebben geen zin om de tafel af te ruimen. Waarom dan niet gewoon een sp...
8
5
Public

Crea Bea; Zelf aardappelstempels maken met kinderen.

Aardappelstempels maken. Je kent het wel aardappels die wat te lang gelegen hebben. Of gewoon aardappels in overvloed. Wist je dat je met aardappels ook leuke dingen kan doen. Bijvoorbeeld stempels maken. Je kan het klein houden en alleen met je eigen kinderen, neefjes, nichtjes of klein kinderen doen. Maar het is ook een leuke ...
8
5
Public

Crea Bea; Zelf portret

Dit is een schilderij die ik ongeveer vijf jaar geleden heb gemaakt. Het is een zelf portret. Zelf vindt ik hem behoorlijk mislukt. Het gezicht gaat wel al vindt ik niet dat ik me zelf er in herken. Maar iedereen die het schilderij gezien heeft vraagt of ik het ben. De schouders en het boven lichaam mislukte totaal. Uit eindelij...
11
3
Public

Crea Bea; Schilderij Gedicht; Stemmen verdwijn

Dit schilderij is ongeveer vijf jaar geleden gemaakt van een gedicht; Stemmen in mijn hoofd Verdwijn. Dit gedicht heb ik ooit in mijn tiener jaren geschreven. Ik heb het schilderij ooit voor iemand gemaakt die er veel herkenning in kon vinden. Zei hoorde echt stemmen en had veel aan de woorden die ik ooit in mijn tiener jaren in...
11
1
Public

Crea Bea; schilderij Bob de Bouwer

Dit schilderijtje heb ik ongeveer 6 jaar geleden gemaakt voor mijn zoontje. In die periode woonde we in een opvang en ik heb dit schilderijtje toen gemaakt om zijn kamertje op te fleuren. Het is een klein schilderijtje die makkelijk in de tas kon dus we konden hem altijd snel mee nemen waar we ook naar toe gingen. Op een gegeven...
13
3
Public