De discussie rond de speelse loltrappende zwarte Pieten die Sinterklaas helpen bij zijn zware taak lijkt vruchten af te gaan werpen. Zwarte Piet zal net als Micheal Jackson in zijn tijd gaan verbleken. Waarom is Zwarte Piet zwart? Hier en daar is te lezen dat dit komt omdat het halverwege de negentiende eeuw acceptabel zou zijn ...
12
8
Public
door WritingAlice
22/10/2013 17:35
Teken! Het is weer zover. Elke dag pluk ik tussen de 10 en 15 teken van mijn hond. Het is juli en hoogseizoen voor de teken. Door het late op gang komen van de zomer lijkt het of ze allemaal tegelijk komen. Ik woon aan het bos en krijg daardoor de volle laag. Veel mensen griezelen van deze bloeddorstige wezentjes. Dat is niet no...
10
3
Public
door WritingAlice
07/07/2013 10:08
Ik heb gewonnen!!! Al schrijvende aan mijn eerste Fantasyverhaal vroeg ik me af hoe ik dit onder de aandacht bij een uitgever kreeg. We weten allemaal dat de kans dat je manuscript serieus bekeken wordt bij een uitgeverij bijzonder klein is. Nog geen halve procent van alle ingestuurde manuscripten haalt de eindstreep. Gelukkig h...
12
7
Public
door WritingAlice
18/04/2013 08:56
Mens erger je niet is absoluut het oudste spel dat ik me kan herinneren. Door een voorval ging ik op zoek naar de geschiedenis van dit bordspel en ik vroeg me af hoeveel generaties hier al mee zijn opgegroeid? Met die gedachte ging ik op zoek naar de wortels van Mens erger je niet. Waarom ik dit oude spel uit de kast trok Vorige...
7
7
Public
door WritingAlice
28/03/2013 16:36
Mexican train (Mexicaanse trein) is een tafelspel met meer uitdagingen dan het originele domino spel. Het leuke is dat volwassenen het net zo graag spelen als kinderen. Elke keer als ik visite heb komt Mexican Train op tafel en we spelen vaak door tot diep in de nacht. Mexican Train is geen ingewikkeld spel, maar je moet wel een...
6
4
Public
door WritingAlice
28/03/2013 16:35
Pinterest, de nieuwe rage in netwerken Wat is Pinterest? Op straat, in de kroeg, op het voetbalveld, echt overal hoor je mensen praten over Pinterest. De eerste keer dat ik het hoorde had ik geen idee waar al die mensen het over hadden. Nu weet ik beter. Juist ja, maar wat is het nu eigenlijk? Ik ben dapper gaan googlen en heb e...
12
7
Public
door WritingAlice
28/03/2013 16:35
Rummikub is een familiespel dat iedereen kan spelen. Het is ontwikkeld in Israël en heeft van daaruit de wereld veroverd. Dit succesvolle spel dat al jarenlang grote populariteit geniet kan gespeeld worden door jong en oud. Rummikub is ooit begonnen als een kaartspel. Rummikub in de nachtdienst Zelf speelde ik het spel vaak tij...
3
0
Public
door WritingAlice
28/03/2013 16:34
Graag deel ik mijn ervaringen met Greenrock Village Theater, een spel dat je het beste alleen kunt spelen. Iemand gaf het aan mij omdat het blijkbaar nogal lastig was. En dat is nu precies wat ik nodig heb om ergens mijn tanden in te zetten. Bij dit spel ben je zelf de detective die een moord op moet lossen. Waar gaat Greenrock ...
0
0
Public
door WritingAlice
28/03/2013 16:34
De Game of Thrones is een bordspel, niet te verwarren met het Game of Thrones computer spel. Dit bordspel is gebaseerd op de succesvolle Fantasy boeken van George R.R. Martin. Dit strategische bijzonder fraai gemaakte spel is een waar feest voor elke liefhebber van dit genre. De Game of Thrones gaat over strategie en intriges Ph...
8
4
Public
door WritingAlice
28/03/2013 16:33