Vannacht werd hier gestorven.

Deze zin kwam ik tegen op twitter. Een tijdje geleden moest ik weer aan deze zin denken….. Vannacht werd hier gestorven. Als ik binnenkom voor een controle moment zit de partner en een dochter bij mevrouw. Nog even haar hand vasthouden, nog even haar wang strelen, maar ook komt de vraag waarom duurt het zo lang…… Ik denk e...
20
14
Public

Oudejaarsnacht, een gewone ongewone werknacht!

Bij de buren van een cliënt hangt deze kaars. Voor ons nachtwerkers denk ik....zo lief......AmbulanteNachtZorg Oudejaarsnacht, een gewone, ongewone werknacht! Nog een anderhalf uur en dan begint mijn nachtdienst. Voor 23.30 uur help ik nog even een cliënt met een injectie die niet wachten kan. Daarna blijf ik wachten tot het e...
10
7
Public

Dank je wel buurvrouw.....

Namens mijn collega’s wil ik je hartelijk bedanken voor het “er zijn”. Voor ons werkers in de zorg maakt het een wereld van verschil als we iemand “alleen”, achterlaten of dat er iemand is. Iemand alleen achterlaten is lastig, maar in de terminale fase is het eigenlijk niet te doen. Ik doe wat ik kan, ik streel een han...
17
12
Public

Seksueel overspannen.

Een angstige meneer heeft onze bereikbare dienst gebeld, hij wil graag even praten om zijn angstgevoelens kwijt te raken…… Rijdend tussen het riet komt de melding. Als ik het adres hoor weet ik dat ik naar de andere kant van ons gebied moet. Het veen verlatend rijd ik richting het bos ook een landschap dat onze streek rijk i...
25
29
Public

Het besef dat dit het einde is…..

En dan ineens is er het besef Het besef dat dit het einde is Vorige week liep ik nog door de gang Nu kan ik niet eens meer van bed Had die dokter toch gelijk Eerst besefte ik het niet Het drong niet tot me door Maar nu, nu ik hier ben Nog maar drie dagen In drie dagen zo snel achteruitgegaan Nu weet ik het Hij had gelijk, die do...
13
9
Public

Een lange nacht.....

De lange nacht. De lange nacht zit ik naast je bed Waarom is de nacht zo lang Is een nacht langer dan de dag De nacht geeft een volle maan Maar het licht brengt geen verlichting Mijn hand houdt de jouwe vast Ik voel in jouw hand de pijn Ik voel in jouw hand de angst Ik voel een mens, een wil Mijn hand wil zo graag helpen Mijn ha...
12
5
Public

De lange nacht.....

De lange nacht zit ik naast je bed Waarom is de nacht zo lang Is een nacht langer dan de dag De nacht geeft een volle maan Maar het licht brengt geen verlichting Mijn hand houdt de jouwe vast Ik voel in jouw hand de pijn Ik voel in jouw hand de angst Ik voel een mens, een wil Mijn hand wil zo graag helpen Mijn hand zou zoveel me...
2
0
Public

Spoken in de nacht.

Bijna volle maan, geen schaduwen, geen spoken. Alles heeft de vorm die het hoort te hebben. Heerlijk zo’n heldere werknacht. SPOOK!!!! Mijn “zuster in de nacht”, collega’s snappen precies wat ik bedoel, want het is een wereld van verschil om in een heldere of in een duistere nacht werken…..in het donker onderweg zijn m...
15
7
Public

Inbraak , wat een impact……

Nachtzuster verhalen. Voor een collega, die in tijdnood komt bezoek een paar cliënten in een dorp waar ik normaal gesproken nooit kom. Wil je als je bij mv. Z binnenkomt direct het licht aandoen. Mv. weet dan dat wij het zijn. mv. is namelijk erg bang na een inbraak in haar woning. Collega Willeke praat me nog even bij en ik ga...
25
9
Public