Gedicht voor Nikkie

Lieve Nikkie, Vanaf het moment dat ik je zag in je kooi Was ik verkocht, wat was (en ben) je mooi Je vachtje lijkt wel van zwart fluweel Kopjes geven doe je graag en veel Af en toe doe je iets wat echt niet mag En dan jaag ik je weg, terwijl ik onderdruk een lach Als ik van het werk thuis kom kom jij mij begroetten Ik weet nu al...

Levenswerk

Nee, het leven krijgt mij niet klein Ik moest veel tegenslagen overwinnen Positief ingesteld kwam ik eruit Ik kon opnieuw beginnen Teleurstelling op teleurstelling kom en kwam ik te boven Met opgeheven hoofd trotseer ik alle rampspoed Er is daarboven een prachtig plan voor mij gesmeed, dat wil ik graag geloven Nu het zo goed met...

Andere tijden

Visite verzameld zich Ik zie ze vroeger In mijn huis Wij moeten dansen Met elkaar Alsof morgen Voor altijd is De schaamte tussen ons Binnenkort verleden tijd Ik vind Dat het vanzelf Morgen moet gaan worden

Een lippiercing als redding?

Vanmorgen zag ik een puberjongen in de bus. Hij was best gezet, zeg maar dik, en zag er erg onzeker uit. In zijn lip had hij een lippiercing. Ik kende hem verder niet, maar op de een of andere manier kon ik daaruit al van alles afleiden. Ik zal het vertellen in de vorm van een kort verhaal: PIERCING "Hee, dikke vetzak!" Hij hoor...

Maak het verhaal af...

Na het supergeslaagde 'experiment' van MoZ@rt om voor elkaar een gedicht te schrijven, leek het mij wel een leuk idee om een klassieker van stal te halen, het oud-Hollandsche spel "Maak Elkaars Verhaal Af". Oftewel, ik heb het begin van een verhaal geschreven, en jullie verzinnen met z'n allen hoe het verder gaat. Om de beurt sc...

Mijn surprise voor: KNOKKER!

Voor Knokker. Knokker is een lieve en fijne vrouw die ik ook op Facebook ken Ze is iemand die ondanks haar drukke bestaan tijd houd voor zen Voor interviews met burgemeesters draait ze haar hand niet meer om Ze bekijkt alles altijd positief, voor haar schijnt altijd de zom (Dat laatste noemt men dichterlijke vrijheid) Knokker is...
19
26
Public

Eenzaamheid

Familiecontacten lopen prima en zijn fijn Mijn appartement is precies zoals die zou moeten zijn Ook een nieuwe werkplek heb ik in het verschiet Dus daarover mopperen hoef ik zeker niet Ook met mijn zoontje heb ik een supercontact En dat rijmt op 'autodidact' Alleen vrienden lopen hier helaas de deur niet plat Ik probeer er van a...

Mijn chicklit verhaal

Een tijdje geleden zag ik een uitnodiging van The Read Shop om een zelfbedacht chicklit verhaal in te sturen. Voor lezers die niet weten wat dat voor beest is, heb ik hier even een uitleg voor jullie: Chicklit is de, oorspronkelijk licht neerbuigende, benaming voor een vorm van eigentijdse romantische fictielectuur die in de eer...

Een aardbei met een gat

Een Jip & Janneke verhaal door Jurjen M.G. Smit :-) Jip en Janneke zijn naar de groenteman geweest. En daar hebben ze aardbeien gekocht. Grote aardbeien, kleine aardbeien, dikke aardbeien en dunne aardbeien. Jip wil meteen gaan eten. Maar Janneke zegt: Nee Jip, we moeten ze eerst wassen! Waarom? vraagt Jip. Omdat er allemaal...