Shariaatje spelen

Een herplaatsing van een ouder verhaal. De actualiteit lijkt erom te vragen. In eerste instantie geschreven voor de schrijfopdrachten hier, maar nu er een ‘tsunami’ aan vluchtelingen uit moslimgebieden op ‘ons’ afkomt en discussies en standpunten zich dagelijks verharden, doe ik het toch maar. Een worst-case scenario pre...

Marcherende laarzen

Een verhaal, gebaseerd op een schets die ik jaren geleden voor een andere schrijfsite schreef. Nu een stuk uitgebreider. Marcherende laarzen Hij weet precies wat hij moet doen om me tot rust te brengen en me geborgen en geliefd te laten voelen. Ik hoefde hem niets te vragen, hij voelde gewoon aan wat ik nodig had. Een arm om mij...

Politiek correct Quatscholonië

Het ruikt hier naar onzin. Ja, vind je het gek? Het gaat wel over Quatscholonië, een land waar werkelijk alles mogelijk is. Zelfs een bizar huwelijk. Iesj koeltoer! Quatscholonië. Hoe krijgt die gast het voor elkaar? Ik vraag het me letterlijk af tijdens het lezen van zijn brief. Dat mijn neef Rudolf een vreemde knakker is, da...

De bloemen van Alizee

Een interview met een unieke vrouw van Mars. Een kunstmatige, maar toch levende vrouw. Geen geboren mens, maar gemaakt uit MarLiTech, Martian Living Technology. De achtergrond van deze wereld is te lezen in Thalassa, thalassa. Een ander verhaal uit die wereld is Een trip naar Helvetica. De bloemen van Alizee Ik ben behoorlijk ze...

Alleen het resultaat telt

Mijn eerste inzending voor de doorstart van Doortjes Schrijfopdrachten. Wat heb ik dat toch gemist! Alleen het resultaat telt “U hoeft niet op me te wachten”, zeg ik. De taxichauffeur knikt. We kennen elkaar, ik maak vaker gebruik van zijn diensten. Hij houdt tenminste zijn kop. De tijd in zijn wagen gebruik ik om volledig i...

Een trip naar Helvetica

Vrijwillig strafwerk dit keer, had ik beloofd. Schweiz verzon deze: Schrijf een verhaal over hoe jouw droomvakantie in het prachtige Zwitserland plotseling een bizarre wending krijgt. Dus jullie willen bizar? Kan je krijgen! Nota bene Om dit verhaal goed te kunnen begrijpen, raad ik je aan om eerst het verhaal Thalassa, thalassa...

Carthaginem esse delendam

Ik had weer eens strafwerk verdiend. De onderwerpen zijn zo leuk dat ik er voor kies om één keer gedwongen en één keer vrijwillig strafwerk te doen. Deze is gedwongen: “een verhaal over tijdreizen in minimaal 400 woorden.” Gevangene van de tijd Ze komen. Niets kan dit simpele feit nog stoppen. Ik zie de spanning op de ve...

Hellevuur - een Fantasyverhaal

Een Fantasyverhaal, een bewerking van een mislukt verhaal uit 2010. Onderdeel van een "wereld in wording" waar ik al vaker over geschreven heb. Hellevuur Ik heb net mijn aangezicht gewassen. Vanuit het water van de waskom kijkt mijn beeltenis me aan. Mijn diepliggende ogen met hun donkere pupillen zijn rooddoorlopen en zien er v...

De nachtvlinder van Montpellier

Strafwerk. Alweer! Dan maar weer een verhaaltje. Een verhaal in een fantasiewereld die langzaam meer vorm krijgt... De nachtvlinder van Montpellier Ik huil zonder tranen. Ik kan niet anders. Zo lang ik me kan herinneren doe ik het al zo. Mijn gezicht laat alle pijn, verdriet en smart zien die ik voel, mijn lichaam schokt, maar e...