Vandaag was weer zo'n gewone dag

Vandaag was het voor mij weer zo'n gewone dag die nooit verveelt, een dag waarop ik intens heb genoten van ervaringen met de natuur en mensen in mijn directe omgeving, ervaringen die op de meest onverwachte momenten maar met de zekerheid en regelmaat waarmee de golven op en af het strand rollen, mijn pad kruisen en me in welzijn...
16
21
Public

Surinaams Commitee voor herstel betalingen eist 30 miljard van Nederland

Het commitée Nationale Reparaties Commissie Suriname eist 30 miljard euro van Nederland als genoegdoening voor de geleden materiële en geestelijke schade van de slavernij. Dat juist nu deze claim wordt ingediend, midden in de discussie of zwarte Piet al dan niet racistisch is, is geen toeval. Het Surinaamse commitée is hierov...
25
20
Public

Wat is discriminatie nou eigenlijk?

afbeelding: extra-media.nl Even op voorhand: ook als is de verleiding groot, gelieve deze vraag zoveel mogelijk los te zien van sommige zwarte medemensen en sympathisanten die zwarte piet als discriminerend bestempelen. De vraag is serieus:wanneer je kunt spreken van discriminatie en wanneer niet. Want als je een scheet laat, da...
33
23
Public

Hoe ik het leven zie?

De zilla die voor deze vraag is opgericht, heet “Aarde annex Regering!”. Toen ik van Peace Troubadour een uitnodiging kreeg om aan deze zilla mee te schrijven, heb ik direct toegestemd. Al toen ik die naam, “Aarde annex Regering!”, voor de eerste keer las, riep deze bij mij direct al science-fictionachtige associaties op...
33
8
Public

Leven we nog wel in een welvaartsmaatschappij?

Om de vraag of we nog wel in een welvaartsmaatschappij leven te kunnen beantwoorden, dienen we onderscheid te maken tussen de begrippen welvaart en welzijn. De term welvaartsmaatschappij is overigens een woord dat niet voorkomt in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en de spellingwoordenlijst van OpenTaal. Als zodan...
26
7
Public