Verschillende merken van snoep

In Nederland werd in 2008 zo'n 1.3 miljard euro geëxporteerd aan snoep. Dit betekent dan zo'n 400 miljoen kilo die naar andere landen gaat. Met name drop is erg favoriet, aangezien er veel Nederlandse fabrikanten zijn die deze lekkernij produceren. De export gaat vooral naar andere Europese landen. Bekende snoepfabrikanten Enke...
7
2
Public

De granaatappel - wat moet ik ermee?

Elke keer weer zag ik dat stuk fruit liggen, op de markt, in de supermarkt. En steeds weer dacht ik, hoe zou het toch smaken? Dus afgelopen zaterdag nam ik de proef op de som. De feitjes De granaatappel komt uit Perzië en groeit aan struiken. De vrucht bestaat uit cellen met daarin pitjes. Het is een beetje vergelijkbaar met ee...
6
4
Public

Lekkere hapjes in deze hete zomer

Het was een weekend zoals niet meer gezien sinds 1994. Een zinderende hitte overspoelde het land en deed mensen uitwijken naar de zwembaden, naar de schaduwen, naar de airco. Zelfs al zittende was je al zwetend als een otter. Op Lowlands kon water worden getapt en massaal zocht men het strand op.We klagen niet, natuurlijk, want ...
2
0
Public

Lof voor witlof

Elke zaterdagmorgen kom ik bijtijds mijn bed uit om één reden. Ik moet namelijk naar het Kelfkensbos. Mensen wonend in Nijmegen zullen misschien wel weten wat daar op zaterdag te doen is, tussen 8.30 en 14.00 uur. Mensen komen me al met grote plastic tassen tegemoet en ik weet wat zij zojuist gedaan hebben. Ik ben onderweg naa...
3
3
Public