Heerlijk gerecht van Asmay

Het is niet de eerste keer dat ik een van de lekkere recepten van Asmay probeer en meestal zijn ze heerlijk. Ook vandaag haalde ik de nodige ingrediënten in huis voor een salade. Asmay noemde het tonijnsalade met courgette en pesto. Elke keer krijgen we van Asmay tips voor eventuele variaties. Ik gebruikte een variatie. In plaa...
4
3
Public

Variëren met vinaigrettes en mayonaises

De zomer komt eraan. En wat smaakt er lekkerder dan een slaatje vol gezonde groenten? En ze zijn nog gezond ook. Wie durft beweren dat sla saai is? Dan probeer ik het tegendeel te bewijzen. In een VORIG ARTIKEL liet ik 12 soorten sla zien. Dan kan je ook via onderstaande recepten kiezen, heerlijk vers en als je kiest voor seizoe...
7
8
Public

Gehakt met groenten en bloemkoolpuree

Ik ben erg favoriet van de recepten van Pascale Naessens. Haar gerechten zijn lekker, eenvoudig én gezond. Vandaag maakte ik iets klaar, maar ik hou me niet helemaal aan wat in het boek staat. Meestal voeg ik een persoonlijke touch toe en ik gebruik de ingrediënten die in huis zijn. Kijk en geniet mee. Ik kan je garanderen dat...
0
0
Public

Aardappelpannenkoekjes

Een heerlijk gerecht ! Pannenkoeken … de naam is overal bekend. Het is dan ook een van de populairste lekkernijen van de wereld! Er zijn zoveel variaties en de manier waarop ze klaargemaakt worden, verschilt van land tot land. Er zijn dikke pannenkoeken tot dunne flensjes – we hebben de pannenkoekjes met suiker, slagroom én...
6
6
Public

Mijn lekkere Hongaarse goulash

Als ik goulash maak dan ben ik er zeker van dat er zal gesmuld worden. De Hongaarse goulash is een van de favorieten hier. En de goulashsoep is een heerlijke maaltijdsoep! Proef en geniet mee van de Hongaarse goulash! Ingrediënten : (4 personen) 1 kg rundstoofvlees 1 liter vleesbouillon 2 of 3 paprika's 2 ajuinen 1 klein bakje ...
8
8
Public

Twee heerlijke visgerechten

Ik maakte deze middag een lekker stuk vis klaar. Rog is een klassieker en vraagt niet veel werk om heerlijk te smaken, enkel wat boter en kappertjes ! 1. Rog met salsa verde en gebakken krieltjes Ingrediënten (4 personen) 4 roggevleugels (ong 200 gram elk) 500 gram krieltjes 200 gram fijne boontjes 2 teentjes knoflook Sap van ...
10
11
Public

Alle restjes moeten op

Laat je inspireren en maak van restjes een snelle en goedkope maaltijd. 1. Restjes kaas Bewaar kaas in kaaspapier, plastiek folie of in een kaasdoos Harde kazen kun je raspen en invriezen. Dat is ideaal voor het maken van kaassaus of om een gerecht mee te gratineren Restjes kaas kun je ook verwerken in salades, soepen of een kaa...
21
44
Public

Wat eten we vandaag?

Het is een veel gestelde vraag, ook hier ... deze morgen. Tot ik er opeens aan dacht dat er nog stukjes kalfsvlees in de diepvries zaten! Vandaag stond dus kalfsblanquette op het menu. En ik had meteen goed gescoord blijkbaar. Voor 2 personen gebruikte ik: 400 gram kalfsvlees van de schouder (in stukjes gesneden) 200 gram kalfsg...
10
21
Public

Nog 8 lekkere pastasauzen

Vond je, de voor jou lekkerste saus, al in de 7 pastasauzen van vorig deel ? Of ben je op zoek naar nog een totaal andere saus? 8. Alla carbonara 8 plakjes bacon 4 eieren 300 ml room 60 gram parmezaan zwarte peper uit de molen Bereiding : Snij de bacon in reepjes en bak ze knapperig in een pan met antiaanbaklaag. Klop de eieren ...
24
24
Public