De scheur

1937 Klaas schrikt wakker, een naar gevoel bekruipt hem. Hij kijkt de kamer rond en ziet in het donker de contouren van het bed in de hoek aan de overkant. Daar slapen zijn broertjes Pieter en Kees, de tweeling van zes. Zijn blik dwaalt verder, een rafelige plek in het gordijn laat wat licht schijnen op de stoel met drie poten, ...

Moeder

De vrouw in de rolstoel kijkt de man met opgetrokken wenkbrauwen na. ‘Wie is dat toch?’ denkt ze ‘hij komt hier, geloof ik, wel vaker. Nou ja, het zal wel een fan zijn’ en ze haalt haar schouders op. Met haar carrière heb je nu eenmaal te maken met opdringerige fans…. Daar is ze allang aan gewend, alhoewel deze man ha...

Een vreemde meneer en een vreemde mevrouw ( naar een tekst van Robert long)

Doelbewust liep ze naar de zolder,koos de twee grootste koffers uit, nam ze mee naar de slaapkamer en zette ze geopend op het bed. Ze keek rond en verzamelde wat zij vond dat van haar was en mikte dat ook op het bed. Als ze alles bij elkaar had, zou ze het allemaal wel netjes stapelen zodat er zoveel mogelijk in de koffers paste...

Als ik kon toveren

Als ik kon toveren dan toverde ik een vliegensvlug raketje in mijn achtertuin. Zo ééntje waar je in kan stappen, op een knopje drukken en floep naar Australie. Mijn raketje landt even later ( het is tenslotte een heel vlug raketje) in de tuin van Yeo Street, Sydney: dáár achter de waslijn naast de vuilnisbakken. Onze zoon en...

Weer een kat en muis spel

Goedenmiddag, mijn naam is Boris, mijn baasje zegt dat ik een zwarte, russische terrier ben. Ik heb zelf geen idee wat dat is maar hij kan het weten. Eén ding is zeker: zwart ben ik absoluut, pikzwart zelfs……dat is mijn grote trots, ik ben al tien jaar en geen grijs haartje te bekennen! Ik zit hier op mijn vaste plekje in d...

Ook een kat en muis spel

Hoi, ik ben Maud. Ik wordt volgende maand al twaalf jaar, ik woon natuurlijk bij m’n ouders en heb een broertje van tien, Hans. Als ik Hansje zeg wordt hij pissig, dus dat doe ik als hij me zit te pesten, het stomme joch! M’n vader is altijd druk met zijn werk en bemoeit zich niet zo veel met ons, mama des te meer. Die kan t...

Het kat en muis spel

Hallo, mag ik me even voorstellen? Ik ben Minet, ik woon op nummer éénenzestig samen met Ab en Ineke. Zij houden mijn huis schoon, zorgen voor mijn eten en schoteltjes melk. Ook zetten zij de kachel hoog als het buiten koud is want ik kan absoluut niet tegen kou! Verder verzorgen zij de tuin, want als het zonnetje schijnt mag ...

Jan

‘Jan, je kunt met Leo mee rijden naar Montpellier. Je moet straks om half twaalf bij het wegrestaurant zijn aan de A50, vlakbij Arnhem, je weet wel waar we laatst gegeten hebben. Doen hoor, dan ben je nog op tijd! xx Ellie’ ‘Wat lief van Ellie dat ze dit geregeld heeft’ denkt Jan nadat hij dit sms-je van zijn zus gelezen...

Sprakeloos

‘Mumbel skuk’ zegt Frits verwijtend, als hij ziet dat zijn broer nog een zesde pilsje neemt. ‘Flem muffel!’ , voegt hij er verwijtend aan toe. Het is duidelijk, dat hij uit zijn hum is en broer Karel zegt geruststellend: ‘Heus, ik kan wel wat hebben, nog eentje en we gaan terug naar het vakantiehuisje op de berg!’ He...