Vakantie Oostenrijk: dag 10

Dag 10: Huiswaarts Ik verdraai mijn heup voordat ik de bus instap. Heerlijke afsluiter. Slapen komt er niet van. Mijn twee meter lange lijf kronkelt om een klein beetje houvast maar de mini Royal Class smurfenstoeltjes geven geen smurf om mijn smeekbedes. Dus dommel ik maar wat op weg naar huis met als enige souvenir mijn rode b...

Vakantie Oostenrijk: dag 9

Dag 9: Eekhoorns opgepast! Stofwolken van oude huidschilfers vliegen op bij mijn eerste (oefen)zwaai: hole-in-one. Bij de tweede afslag vliegen de vogels op, bij de derde sneuvelt een ruit, de vierde is goed genoeg voor een blauw oog, de vijfde is eindelijk raak: ik zie een parapenter in baksteenvlucht de grond naderen, gelukkig...

Vakantie Oostenrijk: dag 8

Dag 8: Poëzie op een alpenwei Enkels zwichten, spieren spannen vliegen vliegen, krekels tsjirpen en ik zit op een alpenwei mijn “proeve” voor te dragen. Ik schrijf mijn woorden en een bij landt op mijn vel, laat een zoemende groet achter. De bergen glooien in de zon, streepjes wolk rondom blauw markeren het geheel voor een ...

Vakantie Oostenrijk: dag 7

Dag 7: Bevroren tranen De hemel huilt de ochtend grauw de lucht is grijs, mijn handen blauw. Mijn benen bibberen in mijn korte broek de zon is al vele uren zoek. Het pad zakt weg in nat moeras oh had ik maar een warme jas. Het kruis staat kil op berg en top mijn kaart is gestempeld en ik ben op. 12 juli 2007

Vakantie Oostenrijk: dag 6

Dag 6: Moeraswalsen Met ons hoofd in de wolken dansen we de berg op. Onder begeleiding van windvlagen en regen schaatsen we er weer vanaf. Zon breekt door. Regen breekt door. De wind blaast er door. Aarde roert zich tot een bordje pap. Soms verdwalen er een paar voetjes; de struikellustige mens breekt liever eerst een paar keer ...

Vakantie Oostenrijk: dag 5

Dag 5: Innsbruck Ingeklemd tussen hoge bergen ligt Innsbruck, de olympische stad. Ik laat mijn ogen vergapen aan deze keizerlijke hoofdstad in het dal van de Inn. Zo bewonder ik het huis met het “Gouden Dak” waaronder Kaiser Maximilian in vroeger tijden de toernooien kon gadeslaan. Ook de Hofburg, het keizerlijke paleis is e...

Vakantie Oostenrijk: dag 4

Dag 4: Steunen en strompelen Daar stromen voeten tezamen, de aarde drukt zich onder hun hijgende adem. De weergoden worden getrotseerd door moerassige grond, wortelglijdend en vermijdend door het wolkendek omhoog. De vergezichten zijn het hoogtepunt, het dal vormt, bedekt zich met een stemmige stilte, laat de wandelaar achter me...

Vakantie Oostenrijk: dag 3

Dag 3a: Prijs de heer De eerste wandeldag laat de magen zweven, de gondel gaat zijn gang en wij volgen hem. Vervolgens kan het echt werk beginnen; een laatste kniebuiging en dan de berg op: Rosskopf. Wat volgt zijn natte gladde wortels, modderpoelen, verdwaalde paarden met zwiepende staarten, vele vervelende vliegen en een op ho...

Vakantie Oostenrijk: dag 2

Dag 2: Bestemming Vergezeld door een licht gebrom snelt het witte monster door het landschap. Vele tunnels passeren het daglicht en donker, licht en weer donker. De reiziger hult zich in zijn zwijgen, zijn gedachten vrij, loslatend als een vogel in de wind. Grijze luchten worden verruild door blauwe hemels, lieflijke zonnestrale...