Broodbakken met Quinoa meel.

Ik vond het meel onlangs bij de AH met 35% korting omdat het uit hun assortiment gaat. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat ze het verkochten en het zal vast wel uit hun assortiment gaan omdat het niet verkocht word. Hoe dan ook, ik het het meegenomen en vandaag eens even op ons geliefde Google rond geneusd om een recept te vind...

Zeekraal! Een armoede maaltje.

Eens werd dit plantje gezocht door mensen die arm waren, de normale burger dus, op de wadden eilanden en in Zeeland. Een plantje die zeer eetbaar was en hun dus arme voeding aan vulde tot vele mineralen die ze nodig hadden om hun arme bestaan voort te zetten. Eigenlijk kan je er heel weinig over vinden op het internet wat dit pl...

Gepofte tamme kastanjes!

Een jeugdherinnering los brengend recept! Ik kreeg dit eigenlijk te pakken door een collega van mij. Iedereen op mijn werk weet dat ik een kook fanaat ben, en graag speciale dingen maak. We hadden het over walnoten en hazelnoten, en de dag erna had ik al een tas vol met hazelnoten te pakken van één van mijn collega's. De volge...

Chutney recept van lime en chillie! (limoen en peper)

Het is herfst, en dat betekend voor de dieren kinderen van Moeder Aarde dat ze voedsel in gaan slaan voor de winter. Schijnbaar ben ook ik daar mee bezig! Mijn keuken is al twee weken in rep en roer. Nah ja, bij wijze van spreken :) Ik heb ik weet niet hoeveel kilo's aan appels en pruimen weg gewerkt in allerlei recepten van sap...

Mirabellen jam, appelsap en spelt brood!

Zondag is voor mij eigenlijk normaal gesproken een pyjama dag. Gewoon een dag van ont-moeten en enkel lui en rustig bezig zijn. Meer een dag om weer volledig 100% op krachten te komen om de volgende week weer aan te kunnen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ja, heb ik in mijn baan en met mijn karakter nodig....maar deze zondag h...

Stoofschotel van Pastinaak en Quinoa!

Vergane glorie kan soms weer gaan her leven als je ergens in geboeid raakt. Dat een stukje waar ik momenteel enorm in zit met vergeten groenten. Pastinaak is daar een geval van, een vergeten groente die hier weinig tot niet meer gegeten word. Ik word dan nieuwsgierig na mijn zoektocht wat het is, hoe zo iets smaakt en wat het do...

Oorlog in mijn keuken door een heerlijk recept met Bulgur.

Gisteren heb ik een heerlijk dagje gehad samen met mijn moeder. We zijn naar een moestuindag geweest bij kasteel het Twickel in Ambt Delden en waren al vroeg op pad om de poorten net open te zien gaan. In een prachtige tuin omgeven met oude kloostermuren, konden wij onze hart even heerlijk ophalen in alles wat daar geproduceerd ...

Zachte witte bolletjes zelf bakken!

Ik heb in het verleden heel wat broden gebakken, maar vroeg me altijd af hoe je zachte (witte) bolletjes kon bakken tot ik van het weekend bij een geweldig recept kwam die ik direct heb uitgeprobeerd. Tot mijn verbazing zijn ze meer dan geweldig gelukt. Ik ben niet zo van het trots zijn, maar kwam aardig in de buurt om mij zo te...

Eigen brood bakken! Basilicum, bosbessen en kaas tosti's.

Zoals je moet weten bij het bakken van eigen brood, dat er dus geen houdbaarheidsmiddelen in zit. Het brood wat je bakt zal dus sneller op moeten dan brood wat je uit bijvoorbeeld een supermarkt haalt. Als je een groot gezin hebt, is dat natuurlijk niet echt een probleem, maar als je alleen bent dan betekend het dat je een brood...