Het is tijd om verder te gaan - Gedicht / Poëzie

Ik heb je nooit verlaten. Altijd zal ik er zijn. Het is tijd om verder te gaan. Je bent liever blind dan dat je mij kunt zien: Verder dan ogen reizen. Ik heb je nooit ontkent. Altijd zal ik je erkennen. Het is tijd om verder te gaan. Je bent liever doof dan dat je mij kunt horen: Verder dan oren reiken. Ik heb je nooit bedrogen....

Raak me zacht - Gedicht over kwetsbare liefde

Raak me zacht - Gedicht over kwetsbare liefde Raak me zacht wangen blozen dag en nacht zoet liefkozen Raak me zacht harten stralen dag en nacht warm onthalen Raak me zacht wonden helen dag en nacht vredig strelen Raak me zacht handen kroelen dag en nacht zuiver voelen Lynn Highvalley

Droom zacht, slaap lekker - Gedicht

Droom zacht, slaap lekker. De gedichten van de dag zijn gedicht. Droom zacht, slaap lekker. Rust in het donker, ontwaak in het licht. Droom zacht, slaap lekker. Tel de schapenwolkjes in de lucht. Droom zacht, slaap lekker. Laat je zorgen los met een zucht. Droom zacht, slaap lekker. Want de nacht die wacht op jou. Droom zacht, s...

Voorbij de leegte - Rouwgedicht

Rouwgedicht: Voorbij de leegte Je lichaam -gebroken en onbewoonbaar- heeft haar doel verloren. Ik kijk naar de prachtige stralen van een gedoofde ster. Je bent niet dood, je bent weg. Het voorgeborchte -zinloos en onbestemd- houdt mij in haar greep. De hel roept me en ik dwaal naar de kolkende duisternis. Jouw toekomst bleek een...

De wind wint - Kort gedichtje

Kort Gedichtje: De wind wint Ik ben één met de wind en de wind is met mij. Vandaag wint de kracht, de wereld is weer vrij. Lynn Highvalley

Gouden letters - Eng gedichtje

Eng gedichtje: Gouden letters Letters lichten op in een wand vol boeken, lonkend met hun gouden gloed. Ze verleiden je voor altijd te zoeken: 'Betaal de tol in vlees en bloed.' Lynn Highvalley

Het Einde van een Tijdperk - Gedicht

Gedicht: Het Einde van een Tijdperk Het doek valt, de show is eindelijk voorbij. Toeschouwers klappen tot de geest van het theater vliegt. Het licht wenkt het publiek om op te staan. Ruggen buigen een dank die zelfs de blinde bedriegt. De deuren openen en de wind roert het stof. Lieden trekken zich terug van het toneel. De tijd ...

Raar gedicht: De magiër en de illusie

De Magiër en de illusie is een raar gedicht. Rare gebeurtenissen vragen immers om rare gedichten. De magiër en de illusie In het late licht vervaagt de pijn. De magiër voelt haar koude kracht. Een mens te lui voor bloedige daden creëert een wezen zonder ziel. Iets is waar niets hoort te zijn. De magiër had het niet gedacht....

Zonsverduistering - Gedicht

Gedicht: Zonsverduistering Zwart als het oog van de dode walvis ontwaakt angst in de donkere dag. Gekken dansen in kille duisternis. De prins van de chaos slaat zijn slag. Zichtloos als de zon achter de maan openen allen hun ogen als één. Massa schreeuwt in de bonte haan. De stille eenling loopt alleen. Razend als een waas voo...