Metamorfose

Het was eind september, de zomer was officieel voorbij. Het was echter nog prachtig zomers weer vandaag. Elke keer als ik naar het bos ging, vlak bij ons huis aan de rand van de stad Hademer, was ik helemaal in mijn element. Zeker nu, met Tara er bij. Genieten van kleine dingen, dat vond ik belangrijk. Een echt natuurmens was ik...

Pure stilte

Pure stilte Ik was altijd al van mening geweest dat ik overal maar half goed in was. Bestond er iets waarin ik zo goed was, dat ik mijn brood er mee kon verdienen? Nee, ik dacht niet dat er zoiets bestond voor mij. Dan was ik het wel tegen gekomen tijdens mijn zoektocht in de afgelopen twintig jaar. Wat ik wel enorm goed kon, wa...

Iedereen Autistisch?

Dit gedicht schreef ik vandaag en eigenlijk kwam ik ook op het idee om nog een aanvulling te schrijven en samen met een vriend van mij dit om te toveren in een soort rap / hiphop nummer. Er is al een hele vroege versie af, deze kun je hier beluisteren. Gedicht: Ik kijk naar de mensen die dringen voor de trein, Duwend en trekkend...

Ik zag het licht

Ik zit vol met frustratie, want ik heb namelijk totaal geen inspiratie, ik zou zo graag een gedicht willen schrijven, het lijkt erop dat de inspiratie voor heel lang weg zal blijven. Hoe komt het toch dat een mens zo leeg kan zijn? Gedichten schrijven is namelijk best fijn, waarom komt er niks uit mijn hoofd vandaan, waarom blij...

Horror verhaal : De zielendoders: Episode 1: De laatste klant

Voorwoord: De zielendoders Ik heb gekozen om een voorwoord te doen als inleiding. Voor diegene die mij niet kennen, mijn naam is Simon en mijn passie is onder andere schrijven. Ik ben toevallig ook verslaafd aan alles wat met zombies te maken heeft. Ik loop al langer met allerlei ideeën rond en heb besloten deze te stoppen in e...

Gedicht : Een apart verlangen

Een apart verlangen Ik heb een wens, een nogal apart verlangen, het gevoel knaagt aan mij, als een hongerige bever aan een stam, het gevecht tegen het verdriet verloren, geestelijk lig ik lam, in gedachten loop ik langs deuren, in ellenlange gangen. Elke deur zwaai ik open, op zoek naar een herinnering die mij even geneest, dat ...

Gedicht : Winterdip

Winterdippen en winterblouse Ik kocht het prompt dat kledingstuk wat ik graag mocht, een winterblouse dat ik al zo lang had gezocht, de caissière was kort van stof, mijn blouse was dat niet, de schoonheid van een blouse, terwijl ik van de wol erin geniet. Na de aanschaf ging ik naar huis, ploffend op de bank met een zak chips v...

Oostenrijk, rijk der verhalen 2: Hoofdpijn

Deel 2 uit een korte serie verhalen over Oostenrijk. Oude benen roesten niet. Voor altijd staat die boerderij in mijn geheugen vast, zoals een huis vast staat in de grond. Ik ben er met mijn ouders twee keer geweest en wat een prachtige plek. De eerste keer was ik een jaar of 12,13. De boerderij lag in het plaatsje Wildschönau,...

Oostenrijk, rijk der verhalen 1: schokkend

Oostenrijk, rijk aan verhalen. In de vele zomervakanties heb ik hier veel meegemaakt. Veelal grappige situaties, maar ook gevaarlijke. Dit is een serie verhalen, waarvan dit deel 1 is. Veevervoer Mijn ouders toonde zich een enorm liefhebber van het land Oostenrijk. Elk jaar gingen wij opgepropt in een Suzuki Alto om 03.00 uur in...