Boeren Maaltijdsalade: Tonijn

Ingrediënten: 2 blikjes tonijn in zonnebloem- of olijfolie 1 zakje rucola sla mix 1 klein blikje kidneybonen 1 klein blikje mais 6 aardappelen 1 grote rode ui 3 eieren 2 volle eetlepels mayonaise (eventueel light mayonaise) Bereiding: • Schil de aardappelen en was deze. Snij de aardappels in schijven en vervolgens in blokjes....

Ovenschotel met Tonijn en Gegrilde Tomaat

Ingrediënten : - 5 Roma Tomaten - aardappel blokjes (zakje 400/500 gram) - Kruiden kick Vis/Kip (of andere Vis kruiden) - Bakje kruidenkaas - 2 rode uien - zakje geraspte oude kaas - blikje mais - 2 blikjes tonijn in zonnebloem- of olijfolie Bereiding: - Snipper de twee roden uien en snij 3 Roma tomaten in blokjes. Leg de aarda...

Zoete & Pittige Kip ovenschotel met aardappel

Dit recept is een probeersel van mij en mijn vrouw. Wij vonden dit zo lekker dat wij het leuk vonden om dit recept met jullie te delen! Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen) - Bieslook - 3 a 4 knoflook teentjes - Zakje kip kruiden (gewoon of paprika) - 2 tomaten - 2 dikke of 3 kleinere kipfilets (ongeveer 400 gram vlees) - 2 zak...

Pittige hapjes met bladerdeeg: Feta & Salami

Als er iets briljant is uitgevonden dan is het wel bladerdeeg. Werkelijk bijna alles kun je er wel in stoppen wat je lekker vindt, om vervolgens de bladerdeeg hapjes af te bakken in een oven. Ik verzin steeds nieuwe bladerdeeg recepten en wil graag mijn favorieten met jullie delen. Dit keer heb ik een lekkere pittige combo gepro...

Romige zalm met groenten en rijst

Zalm recept : romige zalm met groenten Ingrediënten 2 blikken zalm in olie (a 400 gram) 1 bekertje crème fraîche (125 gram) 1 zakje roerbakmix champignon (400 gram) 1 zakje kruidenmix chinees voor de wok (500 gram), 400 gram gebruiken 500 gram witte rijst olijfolie Bereidingswijze Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakki...

Bami Goreng met kipfilet (met eigen Satésaus)

Wat de lekkerste Bami is, is natuurlijk subjectief. Door de jaren heen heb ik diverse variaties geprobeerd en uiteindelijk kwam deze Bami uit de bus (toet toet) als mijn persoonlijke favoriet. Daarnaast maak ik als ik tijd en zin heb mijn eigen Satésaus. Deze twee recepten wil ik met jullie delen, alvast eet smakelijk! Nodig vo...

Kaas taart uit de oven

Kaas taart uit de oven Dit is een recept dat is voortgevloeid, uit een Oostenrijks recept met kaas. Mijn vrouw heeft dit omgetoverd tot een kaas taart met een Italiaanse twist. Dit recept wou ik graag met jullie delen. Ingrediënten 500 gram geraspte kaas (maakt niet zoveel uit wat voor kaas) 2 eieren 2 rode ui 4 teentjes knoflo...

Hamburgers maken: Griekse Cheeseburger (met salade)

Hamburger recept: Griekse Cheeseburgers met salade Ik ben altijd op zoek naar het maken van de ideale hamburger, naar lekkere recepten. Vaak verzin ik er zelf wat bij of verzin ik een variant erop. Ik heb nu een hamburger gemaakt, die aardig in de buurt komt, van wat ik zoek in een heerlijke verse hamburger. Mijn experimenten de...

Schnitzel bakken (nou ja, frituren) van kip of varken

Inleiding Graag wil ik met jullie mijn favoriete schnitzels delen, zoals ik ze graag bereid (niet klaarmaak, want vlees bereid je.. en maak je niet klaar...). Een bekende fout die vaak wordt gemaakt is het bakken van een Schnitzel. Een echte Schnitzel is het lekkerst als je deze frituurt. Het beste kun je een grote wok pakken, d...