In het licht van de maan... Hoofdstuk 1

Hoofdstuk 1 Negen jaren waren er voorbij gegaan. Negen hele jaren waarin ze de vrouw die haar gebaard had alleen op afstand had mogen aanschouwen. Tutie wist niet wat ze gedaan had om die afstandelijke houding te verdienen. Soms gaf ze haar huidskleur de schuld. De kleur van haar huid die een tint lichter was dan die van haar mo...

In het licht van de maan

Epiloog Het gekrijs van een vrouw in barensnood legde de vaste routine van de mensen stil. Pollepels bleven een moment steken in de dikke pap, die in een zware ketel boven het vuur hingen. Hoofden keerden zich in de kant van het gegil. Even was het alsof niemand een beweging durfde te maken, geen adem durfde te halen. Alsof het ...

De kracht van vuur (deel 3)

Mijn telefoon rinkelde onderin mijn tas. Toch voelde ik niet de neiging om hem op te nemen. Ik was even klaar met de wereld zoals ik hem kende. Had even genoeg van de mensen die ik al mijn hele leven kende en ik was klaar met de uitnodigingen van mijn vriendinnen. Het was niet een wrok die ik tegen hen koesterde. Het was geen ve...

De kracht van vuur (deel 2)

Hoofdstuk 2 Verveeld draaide ik het glas witte wijn behendig in de rondte. Het was een trucje. Ik plaatste de voet in mijn rechterhandpalm, terwijl ik hem met mijn linkerhand rond draaide. Een trucje wat ik mezelf uit verveling had aangeleerd. De reden om af te spreken met mijn vriendinnen was me al zo'n twee uur geleden ontgaan...

De kracht van vuur

Mijn verhaal begint op een grimmige miezerige dag in een klein dorpje in de betuwe. Nee, niet spectaculair. Niets speciaals, of huiveringswekkend. Voorheen was er niets speciaals aan mij. Ik deed geen dingen die bewondering opwekte. Ik deed geen dingen die me tot een held maakte. Ik was gewoon ik. Ik was gewoon één van die vel...

Wie ben ik?

Diep in gedachten verzonken sjokte ze langs de waterlijn. Met 20 graden, en een zonnetje dat warmer aanvoelde dan gewoonlijk zo vroeg in het voorjaar, was er geen betere plaats dan het strand. Nee, Cassandra had niet één van de gewoonlijke toeristische badplaatsen uitgezocht om haar gedachten te ordenen. Ze was afgereist naar ...

Een muze heb ik nodig....

Zuchtend kijk ik om heen. De stem van mijn persoonlijke plaaggeest klinkt venijnig in mijn oren 'ik heb je gewaarschuwd om jezelf niet te laten versloffen.' De chaos die ik om mezelf heen gecreërd heb is de term 'versloffen' allang voorbij. Het lijkt wel of de trammelant uit het midden -oosten zichzelf naar mijn kamer, naar mij...

Ongemakkelijk Momentje

Zuchtend buk ik me voorover om het gezicht van mijn zoontje met een vochtig doekje af te doen, wat in mijn huidige positie overigens niet zo gemakkelijk gaat. Hij heeft duidelijk genoten van zijn ijsje. Mijn kleine meisje wordt ondertussen geholpen door mijn beste vriendin. Terwijl we beiden onze taak hebben babbelen we een beet...

Cupido vraagt niets terug

Veertien Februari! De dag van de liefde. Hoewel het vanuit de oudheid draait om geheime liefdes, is het al jaren een commerciële dag. Een dag om wat extra tijd te stoppen in je partner. Om die vlam weer even aan te wakkeren. Net zoals ik vandaag heb gedaan. Je was verrast, toen je de waxinelichtjes zag branden. Op elke traptred...