Andalucia,god, Santiago de Compostela:het offer deel 15

Buiten Ourense stap je de lieflijkheid in al haar kracht van Galicie binnen. Kleine watertjes waar je overheen moet. De snelweg en de provinciale weg dragen een paar kilometer op zij van je de stroom van verkeer van links naar rechts en vice versa, maar jij loopt waar de tijd heeft stilgestaan. Elk dorpje ademt oudheid uit. Het ...

Andalucia,god,santiago de compostela, het offer deel 25

Ik stond op en waste me, ik deed het enige schone hemd aan,dat ik speciaal voor deze dag had bewaard, de dag van de fysieke beeindiging van mijn pelgrimage was aangebroken en de formele afsluiting zou zijn beslag krijgen in de vissers mis. Hoeveel aura´s zou Sjaja daar zien en wat zou de helderheid van die aura´s wezen. Ik had...

Andalucia, Santiago revisited: 35

Het zou koud geweest zijn op de bergtop maar de vibraties die hij voortbracht, hielden hem in een continue warmte balans.. HUMMM HUMMM, klonk het uit hem. hij reisde vele dagreizen per seconde en overzag de valleien en de bergtoppen, hij zag pelgrims over de hele wereld in het grote "Om", van de mantra, voortzwoegen. OMMMMM , hu...

Andalucia,santiago revisited: deel 34

Wij reden weg bij het klooster waar de hospita uit zijn leven als receptionist was weggelopen. Soms wordt de roep van de Camino te sterk en dan moet je wel toegeven. Hoe zou zijn leven nu in de hoge bergen en vlaktes van Nepal zijn?Zou hij nog steeds pelgrims inschatten, of werd hij nu door pelgrims ingeschat. Wel dapper dacht i...

Andalucia,santiago revisited:33

De volgende dag zouden we met de Clio langs:San Lazaro rijden, gewoon dat mijn lief een idee had hoe een auberge er uit kon zien. Er kunnen een paar duizend pelgrims in ondergebracht worden, maar het heeft niets van de vorige knusse auberges. Het zou voor een concentratiekamp kunnen door gaan, compleet met prikkeldraad. Van hier...

Andalucia, Santiago: revisted deel 32

Het regende, nee het plenste en San Daniel liep met zijn lief naar de parkeerplek waar de huurauto´s gereed stonden. Nu nog in het donker de auto vinden die voor hen bestemd was. Het terrein vond je makkelijk, je moest veel plassen met water ontwijken en dan zoeken. Uiteindelijk vonden we de kleine dappere Clio uit de aanbiedin...

Andalucia,god,santiago de Compostela:het nawoord:31

Er is veel gebeurd, tijdens mijn bedevaart, ik vond het meer het volgen van een droom die ik ontrafelde omdat ik die niet begreep, meer het volgen van een droom dan een bedevaart. De ontrafelingen hebben mij ander facetten van dit geweldige leven laten zien. Ik dank u allen voor het geduld om mee te reizen en de neerslag van mij...

Andalucia,god,santiago de Compostela,het offer :deel 30

De zwerver liep nu af en toe omgekeerd te lopen, hij wilde zijn familie zien en omhelsen., en dan gewoon bij elkaar zijn. Een mens heeft niet veel nodig. Voedsel, drinken en geborgenheid. Een stofwolkje in de verte, ja daar kwamen de mensen gehaast en wel, nu wel. Voor hen was de wereld haastig gebeleven, in je auto rijdt je de ...

Andalucia,god,santiago de Compostela, het offer deel 29

Na het bezoek aan het kantoor van de bisschop was het vreemd niet meer te hoeven lopen. Ik had een taxi naar het busstation kunnen nemen, meer dat kwam niet eens in mij op. Ik liep naar het intercity busstation dat ongeveer 4 kilometer verderop lag. Ik kwam aan en ging naar de kaartjes balie. Er wordt hier veel gebussed dus ware...