Waarom bijen zo belangrijk zijn.

Wie staat er nog stil bij de invloed van bijen als je in de supermarkt naar de assortiment aan groentes kijkt? Ik denk dat er heel weinig mensen nog zijn die zich hier nog bezig houden. Al die vakjes en schappen en kratjes staan er gewoon elke dag vol met verse groentes, en fruit, en niemand hoeft zich nog zorgen te maken waar h...

Vasse, een dorp in Twente!

''De Parel van Twente'' Ik geef mij vandaag bloot dat ik met Vasse dus ook een parel ben. Voor mij is het een parel maar waar die naam weg komt weet ik dus niet maar dat het mooi is is een ding wat zeker is. Een stuk geweldig natuur met veel geschiedenis. Vasse ligt in een van de oudste bewoonde gebieden van Nederland met tal va...

Ja hoor! Daar gaan we...werken tot we 70 zijn.

WERKEN TOT 70 JAAR! Een nieuwsbericht uit de telegraaf: DEN HAAG - Het verhogen van de pensioenleeftijd naar 67 jaar is waarschijnlijk onvoldoende om de kosten van de vergrijzing op te vangen. Daarom moet worden bekeken of jongere werknemers door kunnen werken tot hun 70e. Dat oppert minister Donner (Sociale Zaken) morgen in een...

Wij onderscheiden ons daadwerkelijk van de natuur!

Een d(r)uppeltje is gevallen. Ergens, in een slot van een mega machine. Ja ja, kom ik weer aan! Dit word zware stof, en ook voor mij! Omdat ook ik geen heilige ben en omdat ook ik het moeilijk vind om zo te redeneren. ''We kijken uit over een prachtig rivier die er strak en helder bij ligt door een stralende zonnige dag. We obse...

Zeehondenredder 2014

Het verhaal van Tjalk! Zeehondenredder misschien een groot woord, daar ik niet veel meer heb gedaan dan 40 euro te betalen om mee te gaan om een zeehond uit te zetten in het Waddengebied. Een tijdsbesteding van zo'n 3,5 uur om met een boot op een zandplaat te komen, uit te zetten en weer terug. Een boottochtje daar om zeehonden ...

Brood met chinezen haar of asbest? Laat maar...

Ja echt! Zoals in de telegraaf stond te lezen kopen nederlandse bakkerijen brood verbeteraars uit China die bestaan uit hun eigen (Chinezen) haar. Aan (en in) mijn lijf geen polonaise. Ganzen veren schijnen ook goed te zijn, en zelfs dat wil ik niet in mijn brood, alhoewel ik dat nog iets smakelijker vind dan haar van een mens. ...

Mijn tranen voor jullie in beeld gebracht...

https://www.youtube.com/watch?v=SB8WlqfJJRE (kijk AUB naar deze link, daarin mijn tranen!) Het zijn geen tranen van gemis, geen tranen van heimwee, het zijn tranen van een zo'n diepe liefde... Liefde voor mijn Moeder Aarde! Geen mens heeft nog zoiets bij mij teweeg gebracht als zij dat doet. Wat doen we haar aan? En haar kindere...

De afslachting van de Bizons! Hoe ons systeem werkelijk in elkaar steekt..

Rond het jaar 1800 werd bijna de gehele populatie bizons in Amerika door het leger afgeslacht. Niet voor het vlees, of voor hun huid, maar om de Indianen in hun banen te leiden. Ze namen hen hun natuurlijke voedsel af om ze afhankelijk te maken van de blanken, en zo uiteindelijk in reservaten terecht kwamen.Een vreselijke geschi...