Een passief-agressief intermezzo in Plazillamuizendorp

Omdat het niet altijd van die epische verhalen vol rampspoed hoeven te zijn. Plazillamuizendorp of GrootPiep? Ik bedel en ik smeek Maar niet hardop Mijn nagels zijn aan flarden want mijn tanden rusten niet omdat ik zie dat niemand leest of zelfs maar doet alsofOver heuvels, bossen, dalen roept de predikant met wijze glimlach een...

For that special someone who could use it

https://www.youtube.com/watch?v=UlDI4g5ab1g

De uitdaging: Me hond hep un sere pood en ik Xead nie meer zitten

Nonnie beet de spits af: een verhaal van minimaal duizend woorden met per zin toch zeker vijf schreifvoutun. Nu is het mijn beurt! Me hond hep un sere pood en ik Xead nie meer zitten als honden bezitter zijnde maak je genoeg dingen mee dat je niet door de beugel kan tollereren. Bij deze wil ik daar over een uitgebrijt veslag doe...

Was vroeger alles beter? - Een herinnering uit de oude doos

Was vroeger alles beter? Was er op Xead meer variatie en werd het 'echte schrijven' ook meer gestimuleerd? Herinneringen vervagen en details worden opgeleukt. Ik hou toch mijn twijfels. Je kan tegenwoordig ook écht niet meer... Mijn allergie Ik ben volkomen allergisch voor die titel. Te vaak hoor ik het uit de mond, of ik zie h...

Uitdaging van Nonnie - schrijf een ellenlange zin

Een uitdaging van juffrouw Nonnie: schrijf een ellenlange zin, minimaal twaalf regels. Die handschoen neem ik graag op. Een laatste mijmering Nu ik me dan eindelijk een moment van reflectie gun,- iets wat voor een contemplatief persoon wellicht normaal voelt maar voor een impulsief reagerend mens als ik beslist onnatuurlijk is -...

Oorlog met het Kaas-i-faat - een Plazillamuizenavontuur

Ze zijn er weer, de muizenissende bewoners van het overbekende dorpje waar het leven altijd een soap lijkt en altijd avontuurlijk is, ook al is het niet de bedoeling. Zoals nu. Satirisch? Of gewoon de bittere waarheid? Komt Muizenbroeders, trekt ten strijde! De camera zoomt in op een eenzame bananenboom aan de grens van Plazilla...

De Plazillamuis - een (pseudo)wetenschappelijk pamflet

Verslag van een diepgaand wetenschappelijk onderzoek naar de ware aard van de meest bizarre muizensoort op onze mooie wereld, de Plazillamuis. De Plazillamuis - Verspreiding, uiterlijke kenmerken, genetica en oorsprong 1. Introductie Recentelijk is enige opwinding waargenomen in kringen van Rodentologen (knaagdierdeskundigen). E...

Spelen met illustraties in een artikel

Een antwoord op een concrete vraag: hoe kan ik in een Plazilla-artikel spelen met de grootte van plaatjes? Mijn antwoord, mijn methode. Misschien niet de meest efficiënte, maar voor mij werkt het. Het viel me op toen we overgingen op Plazilla 2. Telkens als ik een oud artikel opende, waren de illustraties daarna van grootte ver...

Een ongelofelijke surprise van SinterDoortje

Een surprisedag van een aantal Plazillianen. En toen was ik aan de beurt. SinterDoortje pakte ongelooflijk uit. Dit had ik nooit verwacht! Open the door, get on the floor, everybody Walk the Dinosaur En daar ligt ze dan. Pontificaal neergevlijd op mijn bank in de woonkamer. Om even een indicatie te geven van haar grootte, het is...