Gevonden op markplaats, bieden vanaf 80 miljoen

Reacties (12) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.
Het mag vreemd klinken - links 'tuig' als ik ben, of was het nu links en elitair (!?!) 'tuig'? - maar ik vind het wel goed nieuws. Oké, het kost wat, maar dit is wel Nederlands erfgoed en ik ben blij dat we het in elk geval in deeltijd hebben. Of eigenlijk, ik vind de oplossing geniaal. Want als het Rijksmuseum in eerste instantie tachtig miljoen kon ophoesten, hoeft er nu toch niets door het parlement betaald te worden?
En wie betaald het Rijksmuseum denk je? Die kunnen echt niet rondkomen van de verkochte kaartjes hoor.....
Aangezien het Rijksmuseum hun deel via sponsoring wilde betalen kost het jou geen cent. We leven niet bij brood alleen Jack, denk je werkelijk dat dat geld anders bij de zorg of de ouderen was terecht gekomen?
Nou Jack wat wil je? De subsidies afschaffen die musea krijgen? En dan? Dan lopen we veel meer geld mis door een enorme terugval in toerisme. Het Rijks, trekt zoveel toeristen per jaar en die geven heel wat meer uit dan enkel dat kaartje. Dat is echt geld Jack, wat we dan mislopen.
Ben ik met je eens.
Ik zal je eerlijk vertellen dat ik dit nieuws gedoe niet gevolgd heb. Waarom? Omdat mijn verstand er niet bij kan. Ben ik dom? misschien wel, of juist niet.
We zitten al jaren in een zogenaamde Crisis, waar komt dan het geld vandaan om zoiets te kunnen kopen?
Wij moeten binnenkort al tot ons 70ste doorwerken om een gat te dichten. Welk gat? Die van het aankoop van deze schilderijen waar wij burgers eigenlijk geen zak aan hebben? Of om gevraagd hebben?
Tja, ze zijn best mooi, maar ze houden ons echt niet in leven en geven ons niks meer in het leven.
Maar tja, ik denk niet dat ik jou iets nieuws vertel :) Wou het enkel even kwijt :)

Ach ja....'t mag wat kosten......gestoorde prijzen, gestoorde inkoop!
Een hop geld, maar wel heel mooi dit.
Leg dat eens uit aan mensen in de WSNP, ondernemers die hun toko failliet zagen gaan, ouderen die 24 uur in een vieze luier liggen of geen thuishulp meer krijgen....Ik kan het niet meer uitleggen Yn...xxxx
ja ik zal het geld ook eerder aan de ouderen en anderen uit geven dan aan een schilder doek hoe mooi ik het ook vind.
Maar Jack dan kan je elke uitgave wel gaan aanvallen.
Wat wil je dat we helemaal geen geld meer uitgeven aan erfgoed?
Dat is dit en daar mogen we best trots op zijn.