Vanmiddag toch nog enkele foto's van mijn zelf getimmerde egelhuis gevonden, van 11 jaar geleden.

Reacties (12) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.
Mooi: prima zelf te maken. Na je opmerking over de appeltjes, ben ik een kijkje gaan nemen - dagelijks liggen er zo'n 2-3 op de grond en tot mijn verbazing lopen die rakkers hier toch rond. Plaats genoeg, daar niet van... ze zijn blijkbaar ook slim genoeg om de honden te ontwijken.(of ze weten zich te verstoppen)
Een hond staat meestal machteloos als een egel zich oprolt. De stekels doen zeer aan de neus. Dat is ook de enige verdediging die de egel heeft. Honden gaan meestal vreselijk tekeer als ze een egel in de tuin aantreffen. Waarschijnlijk omdat ze niet weten hoe je die rare stekelbol kunt aanpakken. Die stekels zijn nog behoorlijk scherp. Als je er een tegenkomt kun je ook beter stevige handschoenen aantrekken als je hem op wilt pakken.
Ik neem aan dat jullie honden 's nachts niet vrij rondlopen, en dan hebben de egels het rijk (en de appels) voor zichzelf.
Leuk toch?
Een aantal weken geleden gingen ze vreselijk tekeer toen ze 's avonds voor de laatste keer buitengingen... ik besloot op m'n eentje een kijkje te nemen. Het was een (reuzegrote) rat! Ik heb nog nooit zo snel gelopen :)

Ze slapen binnen 's nachts dus ja, de egels kunnen zich een hele nacht tegoed doen aan al dat lekkers. Alles in evenwicht.
Onze bastaard Cocker Spaniel haalt er 'zijn' neus niet voor op. Jaren geleden was hij me een keer in het donker ontglipt en na lang zoeken met de zaklamp vond ik hem terug onder een bijna ondoordringbare bramenstruik, hij zag er niet uit, zijn hele bek en borst onder het bloed en al kermend een grote egel in zijn bek. Moest nog stinkend mijn best doen om hem te pakken te krijgen en te zorgen dat hij de egel losliet.
Dat doet ie maar één keer denk ik. Wat een doerak!
Ik hoop dat de egel het ook overleeft heeft.
Lijkt me een prima villa om een welverdiende winterslaap in te houden.
Inderdaad een echte 'beestjes'-tuin.
Ziet er leuk uit, was dit de 'starterswoning' en heb je nu een grotere (zoals op de foto's in je artikel) of heb je deze na elf jaar nog steeds?

Lekkere wilde tuin ook, ik mag dat wel en snap dat de diertjes graag bij je vertoeven
Dit huisje is er nog steeds, De afmetingen waren 90 (l) x 75 (b) x 80 (h). De afdekking van de terrasmuur is breder dan het lijkt (ca 70 cm). Daar kun je lekker op zitten en er is voldoende plaats voor een hapje en een drankje. Een prima plekje om de beestjes in de gaten te houden, inclusief in de avond de vleermuizen.
De foto is schuin van boven genomen. dat vertekent ook nog iets. De andere foto's waren van Google, vooral om het binnenwerk te laten zien. Dat zit er bij mij ook in.
Dat heb je dan goed gedaan, het lijkt inderdaad kleiner op de foto's. Heerlijk ook dat plekje op de terrasmuur. Wij hebben hier ook genoeg vleermuizen. Ik was er in een ver verleden een beetje bang voor, omdat iemand ooit eens vertelden dat als ze in je haar vlogen, je ze er nooit meer uit kreeg zonder je haar af te knippen.

Nu ik die rakkers al tientallen jaren bekijk en bewonder, weet ik dat dat nooit zal gebeuren, maar destijds maakte ik me toch wel zorgen om m'n lange blonde lokken.
Erg leuk en prachtig in lijn met de bankjes :) (Maar Egels kruipen toch niet op muurtjes? :P (plaag maar wat hoor))

Klopt helemaal. Dat was voordat de vijverfolie er overheen ging en het huisje naar de plaats van bestemming werd gebracht.
Andere foto's heb ik kennelijk niet gemaakt toen.