De papagaaiduiker

Door Senna Renting gepubliceerd op Saturday 27 June 13:48

Elk jaar is de papagaaiduiker een paar maanden onvindbaar boven de Atlantische Oceaan. In de broedperiode komt hij aan land en geeft hij vogelaars een blij gevoel.

Een papagaaiduiker brengt op dit plaatje voedsel naar zijn jong op de Schotse Treshnis Isles. Vogels met kuikens gaan tot acht keer per dag op jacht en keren met soms wel 20 vissen in hun bek terug.

Snavelende papagaaiduikers tijdens de balts. Bij dit koppel zijn de gegroefde oranje snavel en de ringen die ze in de paartijd om hun ogen hebben goed zichtbaar. Van april tot augustus is natuurpark hermaness het domein van de papagaaiduikers. Veel keren er elk jaar terug naar dezelfde partner en hetzelfde nest. Wat ze 's winters precies doen, blijft in nestelen gehuld.

Reacties (0) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.