Vegetarische, lactose- en glutenvrije snoepjes

Door Lauren gepubliceerd op Thursday 11 September 14:38

Ik kocht net een zakje 'goody good stuff' cola flesjes snoepjes. Ik las op de verpakking: 'free from gluten, lactose & gelatin' en 'natural colours & flavours).  Ik probeer een week vegetarisch eten uit en snakte naar snoepjes. Maar welke snoepjes kun je dus met een gerust hart eten? Hier zit geen gelatine in, dus nam ik deze. 

Vervanger voor gelatine
Gelatine is een bindmiddel, perfect voor snoepjes natuurlijk. Wat zou hier in zitten? Ik keek op de achterkant en las 'carrageen'. Carrageen is een verdikkingsmiddel en stabilisator. Carrageen wordt gewonnen uit zeewier. Carrageen is in feite een E-nummer: E407. Volgens de Wageningen Universiteit, is carrageen geschikt voor veganisten en vegetariers.

Lactose- en glutenvrij
Sommige producten bevatten geen lactose en/of gluten. Red band heeft een hele lijst (http://www.redband.nl/downloads/allergenenlijst.pdf) van haar producten op een rij gezet met de aanwezige stoffen die een overgevoeligheids reactie kunnen veroorzaken. Handig als je het mij vraagt! 

Goody good stuff cola flesjes
Omdat het product geen gelatine bevat, is de structuur een beetje slap. Het heeft niet echt een bite. Je merkt dus echt heel goed dat er geen gelatine in zit, maar carrageen. Verder zit er natuurlijke kleur- en smaakstoffen in, wat natuurlijk beter is, maar ik proef eerlijk gezegd niet goed de cola smaak. Eigenlijk lijkt het net alsof ik alleen maar suiker aan het eten is met een rare nasmaak.

Ga zelf op zoek naar de perfecte snoepjes
Wat wil jij niet in een ingredientenlijst terug zien als jij zin hebt in snoep? Lactose, gluten of gelatine? Ga dan op zoek en lees goed de ingredientenlijst door. Schrik niet van het E-nummer 407, want dit is carrageen. 

Succes!

 

XOXO Lauren


 

Reacties (1) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.
veel snoepjes voor kinderen slecht voor de tanden hahahahahahahhahah