De ijsbeer

Door Nathalievdb gepubliceerd op Saturday 03 May 18:44

6c0b1ab59a4c39c3574b49ffa28e0997_1399137

De ijsbeer is een carnivoor.

Hij eet vooral zeehondenvet maar kan ook aan de karkassen van een walvis of van een walrus al hij etensresten of afval van de mens vind gaat hij die ook opeten.

Ze vinden niet heel het jaar door voedsel en zorgen dat ze voldoende vetreserves hebben om van april tot midden juli te kunnen overleven.

 

Aan het einde van het voorjaar zoekt zij een partner en blijven dan een week samen om te paren, daarna gaat het mannetje zijn eigen weg weer om een ander vrouwtje te zoeken. Het vrouwtje kan zich voortplanten vanaf 4 a 5 jaar een mannetje kan dat pas op 5 a6 jaar

maar meestal is dat pas als ze 10 jaar zijn.

 

Als het vrouwtje drachtig is kan die 9 maand leven op haar reserve vet in april gaat ze op zoek naar een hol dan graaft ze haar in in een dik pak sneeuw in het midden van de witter worden daar haar jongen geboren. De jongen kunnen dat overleven aan de zeer voedselrijke melk. als de jongen net zijn geboren kan je ze vergelijken met een rat zo klein zijn ze. ze kan tot 3 jongen krijgen per worp.

Ze groeien zeer snel en in april/ mei verlaten ze samen het hol.

543478688dc07c10c5c868eac8f84fdc_1399138

Als ze 2 jaar oud zijn verlaten ze de moeder en is ze weer klaar voor de volgende voortplanting.

 

 

 

De ijsbeer wordt door veel factoren van de mens bedreigd niet enkel voor hun huid worden ze afgeslacht maar ook door het veranderen van het klimaat word hun gebied als maar kleiner. De klimaatsverandering is dan ook weer de fout van de mens door de vervuiling en ook de olie opgravingen zijn zeer slecht voor hen.

De ijsbeer woont op de noordpool. Om de ijsbeer te helpen hebben ze geprobeerd hen een halsband om te doen zo dat ze hen konden trasseren via een satelliet en hen zo beter te kunnen volgen en hun gewoontes te begrijpen en de inpakt van de klimaatsverandering te controleren.

Zoe zien we ook of het aantal daalt of stijgt en zien ze ook als de moeder uit haar winterslaap komt en hoeveel jongen ze heeft.

Doordat de ijsbeer afhankelijk is van het ijs en die zeer vlug smelt gaat hun gezondheid achteruit. De zomers moeten ze voldoende voedsel vinden om hun energie op te doen maar met dat er minder ijs is vinden ze minder voedsel en moeten ze meer vasten.

IJsberen zijn roofdieren maar door de bevuiling van de aarde krijgen zij bevuilt voedsel binnen via hun prooien en hebben ze niet de juiste aantal voedingstoffen binnen waardoor hun gezondheid achteruit gaat en dat heeft gevolgen voor de voortplanting.

De vacht van de ijsbeer is zeer goed isolerend maar omdat er olie in de zee komt en op de pels van de ijsbeer verminderd de isolatie van den huid. Kan de olie ook binnen krijgen via hun eten dat is dan zeer slecht voor de nieren en de lever.

Gelukkig zijn er ook redevaten 2 in Rusland waar er een gezond leefgebied is voor hen waar ze niet in contact komen met de bevuiling en waar ze zicht kunnen voortplanten. Daar word ook streng toegekeken dat er niet kan gestroopt worden.

4b6a938d419f05f03cfa5170cfcd97cc_13991386e427691fe71130222193fbd93486111_1399138a8a2f3580e246b27ec0e7720d182ed8d_1399138

 

http://plazilla.com/page/4295087627/uitstervende-dieren-de-reuzepanda

http://plazilla.com/page/4295147970/huidafwijkingen-bij-honden-door-uitwendige-parasieten-honden-luizen-vlooien-teken-en-schurft

http://plazilla.com/page/4295133181/de-olifant

 

 

 

 

Reacties (0) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.