Uilen: De Velduil.

Door ABelle gepubliceerd op Saturday 05 April 19:50

De Velduil:

De Velduil komt voor in Europa, Azié en Amerika. Ze komen vooral voor in moerassen en graslanden. De Velduil is zeer schaars. In Nederland zijn er hooguit nog 100 koppeltjes te vinden en daarom worden ze ook als een bedreigd diersoort gezien in zowel Nederland als Belgié. De Velduil is een trekvogel die geen vast territorium heeft.  De grootte van een Velduil is circa 34 tot 42 cm met een vleugelspanwijdte van maar liefst 1 meter. De Velduil jaagt vooral in het donker, maar in de broedperiode ook overdag. Ze jagen dan vooral op muizen en vogels.

Uiterlijk:

De Velduil heeft een licht gezicht met rondom de ogen een zwarte verenkrans. De vleugels zijn vrij lang dat bovenaan donkerbruin van kleur is met lichte vlekken. De onderkant van de vleugels en de borst en buik zijn bruingeel van kleur. 

Broeden:

De Velduil broed niet in een boom, maar maakt een kuil in de bodem, vooral in weilanden en moerassen. Hierin legt het vrouwtje ongeveer 4 a 7 eitjes Na een kleine maand komen deze uit en voordat de jongen kunnen vliegen verlaten ze het nest. Ze worden nog geruime tijd door beide ouders bijgestaan.

 

 

 

 

Reacties (2) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.
zou het kunnen dat ze hier voorkomen (in Andalucia) ik meen er een gezien te hebben..
Zou kunnen San Daniel.