Channel zero

Door Roww gepubliceerd op Thursday 06 March 15:56

Channel zero
 

In 1990 maakte we kennis met het geluid van de Belgische metalband Channel Zero.
De bandnaam is afgeleid van een nummer van Public Enemy. She watch channel zero.
In 1991 verscheen het debuutalbum  met de titel Channel zero.
Door dit sterke eerste album kregen ze al gauw de status van een goede metalband.Niet alleen in België maar ook in Duitsland en de rest van the Benelux.
Al gauw volgde stigmatized gemixt door niemand minder dan Vinnie Paul van Pantera.
Met Pantera is Channel zero  ook het best te vergelijken en dat zullen ze zeker niet erg vinden.
In die tijd timmerden ze flink aan de weg en tourden ze met bands als Biohazard , pro-pain,obituary , life of agony en napalm death.
Op het derde album van de band is zelfs Richard 39(front 242) te horen op de derde plaat maar ook billy Milano van S.O.D. leverde een bijdrage op deze plaat.
Ruim 60000 cd's zagen de toonbank waarvan de helft Belgische toonbanken betrof.
In 1996 kwam black Fuel uit en in 1997 traden ze op als voorprogramma van de band bodycount wel bekend door zanger rapper acteur Ice -t.
Met deze laatste deden ze grote festivals aan onder andere in Madrid en toch besloot de band het in dat jaar te laten voor wat het was.  Op hun hoogtepunt  stoppen. Er volgde nog een afscheidstournee.
Echter hield het verhaal niet op. In 2010 werd er door de fans via facebook een reunie concert aangevraagd, en de band besloot dit te doen. Het was een succes want het concert was zo snel uitverkocht dat er nog twee concerten aan toe gevoegd werden.
In 2013 overleed de drummer Phil Baheux, op de dag dat ze in Kortrijk op het Alcatraz  Metal festival. Op 14 Augustus werd een ingetogen acoustic set gespeeld zonder drums. Er werden beelden en geluidsfragmenten van Phil getoond. Aangekondigd op de website van de band er komt een nieuwe single uit .
Electronic Cocaine kortom de band leeft voort en dat is wel zo prettig.
Want het geluid van Channel zero is heerlijk om naar te luisteren en zo on Belgisch.

Discografie

Channel Zero     1992             
Stigmatized...     1993             
Unsafe     1995         
Black Fuel     1996     
Channel Zero Live     1997     
Live at the ancienne Belgique     30-04-2010     
Feed 'em with a brick     17-06-2011     
Singles
black flowers     11-01-2010     
Hot summer     23-05-2011

Electric cocaine 2014 wordt binnenkort verwacht    
 

gerelateerde fragmenten
Channel zero http://www.youtube.com/watch?v=x-yaBqgKXkE
Bodycount  http://www.youtube.com/watch?v=mZxPB8xfM6c
Pantera http://www.youtube.com/watch?v=AkFqg5wAuFk

Website van de band zelf http://www.channel-zero.be/

Reacties (0) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.