Pinguins

Door Nathalievdb gepubliceerd op Saturday 22 February 15:57

er zijn in de wereld 17 verschillende soorten pinguis. ze begoren tot de groep vogels. de meeste soorten verblijven na hun broeitijd op open zee. ze leven op het zuid poolgebied en het zuidelijk poolgebied. vooralop antartica en sommige eilanden in een matige koele zone. de meeste lijkken op elkaar het grootste verschil is de grlote en het gewicht zo heb je de dwergpinguin dat is de kleinste ongeveer 30cm groot  en een gewicht van gemiddelijk1,5 kg. de grooste pingiun is de koningspinguin kan ongeveer 1,20 cmzkjn en heeft een gewicht van ongeveer 40 kg. de koningspiniun word niet echt beschouwd af een bedreigde diesoort maar als het klimaatblijft opwarmenkomen die zeker in gevaar. hun broedholen worden nu al soms ovefspoelt of is het zelfniet kou genoeg. bij de keizer pinguin broeden de  mannetjes de eireren uit gebuirthet zelf de ze weken tot een halve maand niet eten. het ei zit tusssen hun voeten en zo word het uitgebroed en geven ze de jongen eten via de klier. zo verliezen ze gedurend het broede zeker de helft van hun lichaams gewicht. hun jongen worden groot gebracht in tempraturen van -30 tot -40 zeverwarmen de jongen via lichammmswarmte.

vroeger werd de pinguin meer bedreigd door stropers om hun vlees of zelf visserboten vebruikte hen als brandstof. 

Reacties (0) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.