Facebook groep verwijderen, hoe werkt dat ?

Door Neuffie gepubliceerd op Wednesday 02 January 20:09

 

Facebook kent de mogelijkheid om een extra groep of pagina aan te maken.
Over de verschillen tussen een groep en een pagina , en hoe die te maken ,
schreef ik eerder al een artikel.
Je kunt lid zijn en/of beheerder van meerdere groepen.
De groepen waarvan je lid bent zie je aan de linkerzijde van je facebookscherm staan.
Het kan voorkomen dat je om bepaalde redenen de groep wilt stopzetten en
bovendien definitief wilt verwijderen.
In dit artikel leg ik uit hoe dat werkt.   Moeilijk is het niet, wel wat bewerkelijk.

Beheerder van een groep.

Een facebook groep heeft één of meerdere beheerders.  Meestal wordt de groep
opgezet door één beheerder die later eventueel meerdere beheerders kan aanwijzen.
Dit kan handig zijn in het geval dat hij zijn account niet meer kan bereiken.
Echter,  Een nieuwe beheerder kan ook een groep verwijderen.
Denk dus goed na of je iemand in de groep mede beheerder wilt maken.

 


Leden verwijderen.

Om een groep op te heffen is het nodig dat je een beheerders functie hebt in die groep.
heb je die niet, dan kun je de groep niet opheffen.
We gaan er hier even van uit dat u wel een beheerders functie heeft.
Hoe nu verder om de groep te verwijderen.
Allereerst gaat u naar de desbetreffende groep, en klikt bovenin het scherm op
het aantal leden.  Bv  60 leden.   Er komt dan een overzicht met alle foto’s en namen van
de leden van de groep.
Hieronder ziet u hoe dat eruit zou kunnen zien.  Om privacy redenen heb ik hier even
alle foto’s vervangen door smiley’s.


Naast elke smiley ziet u een soort klein radertje staan.
Door hierop te klikken verschijnt er een nieuw menu.



Beheerder maken of verwijderen uit groep

Hier kunt u dus kiezen of u de desbetreffende persoon beheerder wilt maken, of
definitief wilt verwijderen uit de groep.  Wij willen hier de laatste optie
klik dus op verwijderen.  
Er opent zich een nieuw schermpje waar u uw keuze nogmaals moet bevestigen.
Zoals u ziet kunt u eventueel ook nog kiezen om een bepaalde persoon definitief te blokkeren
door het vakje links onderin dit vakje aan te vinken.


Alle leden verwijderen.

Om een groep te kunnen opheffen is het dus nodig dat u de bovenstaande stappen
voor elke persoon herhaalt.  Bij zestig leden is het nog te doen, maar bij een groep van
zo’n 500 leden ben je toch echt wel even bezig.   Toch is het nodig om alle leden, behalve
jezelf op deze manier te verwijderen.

 

Alleen de beheerder is nog lid.

Als je na heel veel klikken eindelijk alle personen uit de groep hebt verwijderd blijf je
alleen zelf nog over als beheerder.  
Klik nu op het radertje naast je eigen profielfoto en kies ook hier voor verwijderen.
Nu verschijnt dan de onderstaande melding:

Omdat dit onze bedoeling is klikken we nog eenmaal ter bevestiging.


De groep is definitief verleden tijd.

Nog een facebook tip vindt u hier

Irritante facebook spel verzoeken blokkeren

Minder Leuke maar wel noodzakelijke Facebooktips

Reacties (9) 

Voordat je kunt reageren moet je aangemeld zijn. Login of maak een gratis account aan.
Weer wat geleerd, wat een gedoe zeg. Maar het was het beste,
Zo, weg is weg,
das tenminste iets.... zullen we maar zeggen...al moet je er wel veel voor doen...
Jee wat een werk! Goede stap voor stap uitleg.
Leuke weetjes makkelijk leesbaar.
Pork de DUIM.
DRIMPELS.
Heel interessant hoor! Je hebt het heel duidelijk uitgelegd.
dikke duim
Ja hoe zeg je dat. Van de nood een deugd maken? Goede handleiding!
Wat bewerkelijk zeg!