Oneerlijk

Soms overvalt me een groot gevoel van onmacht en frustratie omdat het leven zo oneerlijk kan zijn. Waarom gebeurt er iets naars, waarom krijgt de ene mens zoveel meer te verstouwen dan een ander? Het leven is oneerlijk Stank voor dank Vriendin werkt net als haar man al járen bij een grote multinational. Het was en is haar eerst...

De zeven geboden voor een liefdevolle toekomst

Goede voornemens maken op 31 december die je half januari weer vergeten bent. Drank, gewicht, sporten, socializen, offline en onthaasten, we kennen de lijstjes allemaal. Net zo goed weten we dat van deze voornemens vrijwel nooit iets terecht komt. Sinds een paar jaar doe ik het anders. Geen goede voornemens meer. Geen onhaalbare...

Waar het hart vol van is ...

Al maanden heb ik niets persoonlijks geschreven. Niet omdat er niets gebeurt in mijn leven, integendeel! Maar vooral omdat ik steeds voor het dilemma sta: bloggen of mijn mond houden? Waar het hart vol van is... Ten eerste zijn daar mijn kinderen, waarbij vooral de jongste zeer fel tégen álle publicaties is die over hem gaan. ...

De kus op de mond

Bij het afscheid omhelsde hij me en gaf me een kus op de mond, terwijl de hele vriendengroep toekeek. Daarna vertrok hij, mij in verwarring achterlatend. De kus op de mond "En, hoe zit het nu, hebben jullie iets samen?" Hij was nog maar net weg, en ik werd al bestookt met nieuwsgierige vragen. Ze hadden het allemaal zien gebeure...

Sanne's blik op 2016

Het is december. Tijd om terug te blikken op het jaar en alvast vooruit te kijken naar wat komen gaat. SanneSchrijft doet dat aan de hand van haar persoonlijke belevenissen en gevoelens. Het jaar 2016 Blije vooruitzichten In mijn eentje op de bank onder het genot van de laatste tonen van "Imagine" van John Lennon, de nummer 1 va...

Plazilla versus Tallsay (2)

Plazilla versus Tallsay Tim maakte het al een beetje duidelijk laatst: Plazilla is op sterven na dood. Tallsay is het antwoord, of zou dat moeten gaan worden. Na mijn eerste (mislukte) poging op mijn artikelen over te zetten naar Tallsay, was ik het eigenlijk alweer beu. http://sanneschrijft.plazilla.com/page/4295180212/plazilla...

Plazilla versus Tallsay

Plazilla of Tallsay Het is mij volkomen onduidelijk over het hoe en waarom, maar voor zover ik nu begrepen heb is Tim, de websitebouwer van Plazilla, een nieuwe schrijverssite gestart onder de naam Tallsay. Hier en daar en overal zie ik ineens berichten voorbij komen over de nieuwe site, dus ben ik er ook maar eens een kijkje ga...

Rijk?

Ik ben niet rijk. Ik heb de druk van een studerend kind op m'n schouders en een tweede over twee jaar. Om een lening en een schuld zo laag mogelijk te houden voor ze wil ik zoveel mogelijk zélf de studies gaan bekostigen. Ex doet niet mee, dus die taak ligt volledig bij mij. Ik heb drie banen, baantjes, om dat voor elkaar te kr...