Pittig gekruid tafelen

De eettafel is al gedekt; zilverkleurige placemats, bijpassende servetjes, wijnglazen en een kaarsje in het midden. Op de achtergrond de stem van Céline Dion. Terwijl ik de kruidig dampende ovenschotel op tafel zet, ontkurkt Mark de Kanonkop. Gelukkig hoef ik zelf niet te klungelen met die fles. Bij zijn eerste hap kijk ik hem ...
11
15
Public

De uitdaging: een verhaal barstend van de schrijffouten. Haal jij ze er uit?

Een verhaal van minimaal duizend woorden met minstens vijf schrijffouten per zin was de uitdaging, die Gildor Inglorious genadeloos bij mij op het bord gooide (http://plazilla.com/page/4295167759/was-vroeger-alles-beter-een-herinnering-uit-de-oude-doos). ‘Geen probleem’, zei ik en voor ik wist wat mij overkwam moest ik het g...
19
42
Public

Achter de geraniums

‘Annie, waar heb je mijn bril gelaten?’ Joost kijkt naar de schaduw in de kamer waar hij zijn vrouw vermoedt. Annie zucht. ‘Op je hoohoofd.’ ‘Oh, ja, daar is ie.’ Hij schuift de bril naar beneden voor zijn ogen en kijkt uit het raam. Het is rustig in de straat, geen spelende kinderen, waardoor hij van het ene op het ...
15
21
Public

Zalig ontwaken

Het is het moment dat de nacht het estafettestokje doorgeeft aan de dag. Buiten is het nog donker. Flarden van dromen spelen tikkertje in de mist. Ze zijn me te snel af, ik kan ze niet pakken, maar ik heb dan ook geen zin om achter ze aan te vangen. Ze ontglippen me en stilletjes lossen ze op in de nevel van het ontwaken. Ik laa...
13
18
Public

Kinderverhaaltje: spijbelen

Samen met Jasper loop ik naar school, niet hand in hand, dat doen wij niet. Ik loop een beetje achter hem aan. Soms kijkt hij om of ik nog in de buurt ben. Jasper is groter dan ik en veel stoerder. Hij past op mij. We kennen de weg, het is maar een klein stukje naar school. Bij de schaapjes blijven we staan. Bèèèèh, Ze komen...
10
15
Public

De rechtzaak: een verklaring van goed gedrag

‘Stilte in de rechtbank!’ klonk het. De rechtbank? Hoe kom ik hier nu terecht? Het was druk. Er was duidelijk veel belangstelling aan het geroezemoes op de tribunes te horen. Zelf heb ik een goede plaats, want ik zit helemaal vooraan. Dan stappen drie rechters naar binnen en nemen plaats achter de tafels vlak voor mij. De mi...
10
12
Public

Hij dacht dat hij Jezus was

Hij dacht dat hij Jezus was, maar de dorpelingen wisten wel beter. Dat was er een van Stokke, Henk of Peter of zoiets. Zijn verschijning was opvallend. Het lange, magere lichaam was immer gehuld in een wit gewaad dat bijna reikte tot de grond, waar zijn in sandalen gestoken blote voeten onderuit piepten. Altijd blote voeten, wat...
12
11
Public

Een moderne Assepoester

Cindy zit op haar zolderkamertje een verhaal te schrijven. Het ritmische tikken van haar vingers wordt begeleid door het gedrup van de regen in de emmer. Tikketikketikketikketik, drup, drup, drup. Het lek in het dak moet nog steeds gemaakt worden. Volgens Dina gebeurt dit zodra ze de staatsloterij winnen. Ze moeten immers rondko...
28
26
Public

Zijn alle ridders uitgestorven?

‘Zijn we er al?’ ‘Bijna! Het duurt nou niet lang meer.’ ‘Even zitten, hoor.’ ‘Moet dat?’ ‘Ja, dat moet. Ik kan echt geen stap meer zetten. Poeh! Even mijn schoenen uit.’ Karin ploft neer op de rails, leunt naar achter en geeft haar benen een zwieper, waardoor allebei haar schoenen door de lucht vliegen, eentj...
30
24
Public