Eerste Hulp Bij Stroomonderbreking

Eerste Hulp Bij Stroomonderbreking Het tegenwerken van de bouwplannen noch het aangeven van de nagelnieuwe keuken mochten niet baten. Ze hadden hun slag binnen gehaald en dat knaagde, knaagde met de minuut meer. Er zou toch een manier moeten bestaan om hen dit pleziertje te ontnemen? Terwijl zij het oude huis gestaag opkalefater...
8
5
Public

Het megalomane zwembad

Het megalomane zwembad Niets aan de buren is bescheiden, dus daar hoort ook een aangepast zwembad bij. Het leek er dus meer en meer naar uit te zien dat het opnieuw een zomer mens-erger-je-niet zou worden en de zomer was -zoals wel vaker de laatste jaren- helaas alweer vroeg in het land. Op een blauwe maandag in mei zag ik ze ui...
6
3
Public

Sinterklaas: hoor wie klopt daar kinderen!

Hoor wie klopt daar kinderen! Elk jaar wordt onze rouwperiode weer plechtig aangekondigd door de komst van niemand minder als sinterklaas. Sinterklaas, goedheilig man, laat me niet lachen! Tegenwoordig lijkt die goedheilig man zich al begin november te willen opdringen aan iedereen die uit winkelen gaat. Overal sinterklaas, geen...
6
2
Public

Een zomer zonder zorgen

Een zomer zonder zorgen Het zag ernaar uit dat de zomer alweer voorbij was, hoewel de grote kindervakantie nog moest beginnen. Toen ik me schrap zette voor de komende twee vreselijkste maanden uit mijn leven, deed hij wonderwel opnieuw zijn intrede in de straat, dé caravan. In tegenstelling tot mijn vermoedens -twee jaar gelede...
13
3
Public

Caravan onder stroomspanning!

Caravan onder stroomspanning! Ondertussen hadden ze mijns inziens hun les al moeten leren, maar de regels lapten ze ook deze keer weer even halsstarrig aan hun laars. Die caravan stond daar nu al drie dagen naar mij te lonken! Ik vroeg me stilletjesaan af hoe een mens daar zes weken in kon overleven. Wat eten zij dan godganse da...
13
1
Public

De grofgebekte poetsvrouw

De grofgebekte poetsvrouw Tot ons groot jolijt hadden we hun poetsvrouw sinds juni niet meer gezien. Zou ik dan geslaagd zijn in mijn opzet en had ze het inderdaad nog geen jaar volgehouden, zoals ik zo keurig had voorspeld? Amper twee weken na hun legendarische lange vakantie, bemerkte ik op een dinsdagochtend warempel een nieu...
13
1
Public

Leren fietsen

Leren fietsen Eindelijk werd het spannend, ten huize bohemers. Dat tweelingengebroed was vier jaar geworden en de tweedehandse fietsen werden massaal ingezet om de voetpaden in de buurt onveilig te maken! Het was al lachen geblazen bij aanvang... Die ene wilde per se zonder hulpwielen, die andere mét, dus schreeuwen geblazen, h...
11
2
Public

Candid camera

Candid camera Je houdt het niet voor mogelijk, maar naast de deur kan blijkbaar alles. Die mensen denken werkelijk dat ze boven de wet staan! Enkele dagen later vond ik het nogal vreemd dat ik de buren niet meer zag. Waar bleven ze nu? Hoe kon het dat ik telkens te laat was als zij ergens naartoe vertrokken. En toen viel mijn eu...
8
2
Public