De postpoets

De postpoets De bouwwoede naast de deur is in alle hevigheid toegeslagen... Waar een ander zijn hele leven voor nodig heeft, lijken zij nu op één twee drie te willen klaren... Komt het dan niet bij hen op dat hij zijn verloren jaar nooit meer kan inhalen? Nee, zo achterlijk zijn ze wel... Eerst een nieuw dak, met nog meer rame...
6
0
Public

Post en poets gepakt

Post en poets gepakt Het subtiele spel van begluren en opduiken, ging me met de dag beter af. Ik waande me de koning te rijk nu ik beschikte over al hun gegevens: bankafschriften, kostennota's, facturen, verzekeringspolissen, enz. Dit is dé tijd van het jaar om dergelijke info te verzamelen. De verbouwingen waren een leuk extra...
8
0
Public

Met gelijke munt betalen

Met gelijke munt betalen Ten tijde van mijn postperikelen, leek familie nooit tevree wel hun bivak te hebben opgeslagen bij het politiekantoor. Hun tactiek hadden ze duidelijk gewijzigd. Eindelijk beseften ze dat er voor veel van die deugnieterijen en kwajongensstreken -ze gunnen me zelfs mijn tweede jeugd niet!- geen bewijs te ...
6
2
Public

Er is een kindeke

Er is een kindeke geboren Wat was het daar stil de laatste weken, heerlijk! Ondanks de abnormaal warme lentetemperaturen, zag ik ze amper in de tuin verschijnen. De pantoffelheldin van een oma - haar moeder naar het schijnt - haalde die rotkinderen regelmatig op. Zouden ze aan het aftellen zijn? Nu worden wij toch ook wel ontzet...
11
3
Public

De pseudoverzoening

De pseudoverzoening De lente ging langzaam over in de zomer, maar het leek eerder de overgang van zomer naar herfst te zijn... Deze keer geen spoor van een sleurhut, waarschijnlijk zelfs niet eens die van hen. Op één van die schaarse mooie zomerochtenden kwam hij aangereden, zijn aanhangwagen vol geladen met planken. Wat was h...
6
2
Public

Nattevingerwerk

Nattevingerwerk Enkele dagen later beklaagde ik mijn grote verzoeningspoging vrijwel meteen. Het begon nu stilletjesaan door te sijpelen, ik had beter moeten weten, de gevolgen ruimer moeten inschatten. Mijn zoon was hier op vakantie en we hadden niks meer om handen, weg vader-zoon momentjes. Naast de deur regen ze wel de ene ge...
6
2
Public

De laadplaat of pallet

De laadplaat Deze zomer zou wel eens mijn zomer kunnen worden, heerlijk genieten van al dat leedvermaak. Miss Piggy zag er met de dag slechter uit en ze werd regelmatig opgenomen in het ziekenhuis. Leek ze dan toch iets te hebben overgehouden aan die ongeëvenaarde voortplantingsdrang? Naar het schijnt had ze last van haar lever...
6
3
Public

De sprekende klok

De sprekende klok Sinds enkele maanden werkt hun deurbel niet meer, waarschijnlijk maakte de bricoleur die onklaar. Moet een mens ten allen tijde niet bereikbaar blijven? Is dat niet een soort van burgerplicht? Dacht hij nu werkelijk van ons verlost te zijn? Niets was minder waar... Elk weekend, als de zoon op logement komt, ga ...
6
2
Public

Hoog spel spelen

Hoog spel spelen Als ik de blauwe brigade niet meer kan overhalen om hun hinderlijke gedrag in te dijken, dan moet ik maar een andere oplossing zien te bedenken. Na wat opzoekingswerk op het internet, meen ik te hebben begrepen dat ik ervoor moet zorgen dat het tot een handgemeen komt. Alle andere zaken zijn niet strafrechterlij...
3
1
Public