Mijn moestuinplan

Dit jaar gooien we onze moestuin eens helemaal om! (Jup helemaal ondersteboven!) Wat momenteel een stukje uitgegraven gras is (*chique*), wordt een mooi omheind met kastanjedraad perceeltje. Met binnenin plaats voor een serre en zes bedden volgens het drieslagstelsel uit de middeleeuwen. (♥) De moestuin hangt aan de kippenhok ...

Leeggelopen pruimenballonnetjes

Zo lang naar uitgekeken, de bloesems zien stralen, de zon zien schijnen.. En nu is het herfst! Het moment van de oogst. Met onze mond open staren we naar de boom.In plaats van prachtige paarse Queen Victoria pruimen zien we leeggelopen ballonnetjes hangen. Ze lijken te wachten tot er iemand met zijn mond tegen de schors gaat sta...

Welcome to my garden (groenten)

Met mijn groene laarzen aan als het regent sta ik elke avond paraat voor mijn wandeling door de tuin . Dan loop ik met een overvolle gieter met regenwater langs onze kleine juweeltjes. Vandaag neem ik jullie mee op mijn ronde langs de groenteafdeling! Op het terras,in de schaduw,dicht bij de keuken staan de kruiden; Peterselie, ...

Het kleine roze gietertje

Met een klein roze gietertje loopt ze in haar korte short richting kippenhok. Het gras twinkelt van de ochtenddauw. Haar kleine teentjes in de slippers worden nat. De warmte van de zon maakt haar voetjes vast snel droog. Een paar meters achter haar volgt de poes, toezicht houdend met haar staart recht omhoog. De kippen hebben he...

After a walk in the garden...

Ik heb eens wat uitgeprobeerd vandaag ;)...

Garden food

Een rondje door de tuin. Met vergiet en schaar in de hand loop ik langs de moestuin. Alles wat geoogst mag worden gaat in het vergiet. Van alle kruiden worden takjes en blaadjes geknipt. Alles afspoelen onder fris stromend water en versnijden. Dat zijn de heerlijkste maaltijden. Gewoon gemengd zoals de natuur het aanbiedt. Wedde...

Never get between a girl and her chicken

Met een verdroogt stokje tik ik op de grond. "Allemaal gaan zitten!" "Neem jullie map geschiedenis op pagina 3". Ik neem mijn schoolmapje bij de hand en begin luidop te lezen. Ik moet mijn ogen een beetje dichtknijpen. De zon reflecteert op de witte pagina's. Met mijn korte sponsen schortje ga ik zitten op een stukje gras dat ik...