Gabrielle Cevat

Gabrielle In september 2006 werd ik na mijn opleiding samen met mijn klasgenoot Gabrielle Cevat aangesteld als hoofdagent aan het wijkteam Amstelveen Noord. Gabrielle was een bijzondere vrouw. Zij was het die mij vertelde dat ik mijn zwangere vriendin ten huwelijk moest vragen, als cadeau voor haar verjaardag. Zij huilde en lach...
3
2
Public

BLOED

Noodhulp Zondag, 28 april 2013. Het was een rustige ochtenddienst. De zon scheen, de lente was eindelijk doorgebroken. Het was echt zo'n dag dat je met je gezin op stap zou willen. De natuur in, of naar een kinderboerderij. Mijn rooster bepaalde anders: Noodhulpdienst. Ik was in dienst van het hoofdbureau van politie, eenheid Am...
7
3
Public

Een kort verhaal over een briefje onder de ruitenwisser van een politieauto...

Noodhulpdienst Gisteren had ik weer zo'n dag. Een middagdienst, van 14.00 uur tot 23.00 uur. Assistentiedienst, ook wel noodhulpdienst genoemd. Geen ding is zeker. Wat krijg je op je pad? Wie staat je naar het leven? Wat voor 112-meldingen kunnen we verwachten? Briefing Om 14.00 uur was de briefing. De taken van de dag werden ve...
19
6
Public

De melding van een verdacht pakketje, in een tijd van terrorisme dreiging

Voor veel mensen zijn politiemensen niets meer dan bonnenschrijvers. Lastige plaaggeesten die zich met hun lasergun achter iedere boom verschansen om de goudeerlijke automobilist te kunnen naaien op een paar kilometers teveel. Dit terwijl ze boeven zouden moeten vangen, uw gestolen bromfiets op zouden moeten sporen et cetera, et...
6
2
Public