Een simpele overgang

Daar waar de toekomst begint En het verleden blijft wat het is Een simpele overgang In een fractie van seconde Waar begint het 'nu' Als de gedachte al is vervlogen Is het 'nu' dan al geweest Zonder het maar te beseffen Hoeveel tijd gaat er verloren Door alsmaar te denken aan morgen Gaat vandaag dan als een waas voorbij Zonder he...
8
8
Public

Kransjes in de boom

Witte vlokken dwarrelen rond in stille duisternis, Ik loop buiten in een wind zo rustig en fris. Met mijn winterjas opgetrokken tot mijn kin, Neemt mijn fantasie me mee naar het begin. Met mijn huid zo bleek en de blonde kruin, Vielen die ogen wel op, zo donkerbruin. Onderweg stappen mijn laarsjes in de koude sneeuw, Als er een ...
15
21
Public

Pracht

Een nieuwe morgen Opnieuw zo geborgen Langzaam open ik mijn ogen Je bent prachtig Ik hou van je met al mijn vermogen In gedachten raak ik verzonken Ik denk aan het pracht dat mij is geschonken In stilte probeer ik te verwoorden Wat jij voor mij betekent Maar genoeg woorden zijn er niet Je rekt je uit en kijkt me aan En ik bedenk...
10
9
Public

Mama, afscheid heb ik al genomen

Jarenlang heb ik op een moment als dit gewacht Moederloos alleen had ik alle mogelijke scenario's al bedacht Eindelijk lag daar de langverloren confrontatie voor 't oprapen Ik stond sterk met gerechtigheid als mijn strijdwapen Dat was mijn moment om jou voor eens te laten blijken Dat het geen zin heeft om mij nog langer te ontwi...
20
13
Friends

Thuis in onze tent

We hadden al zo weinig, Alles was bij elkaar gezocht. En eerst leek het ook wel geinig, Toen we die tent eenmaal hadden gekocht. In één klap waren we alles kwijt. Het leek een oneindige strijd. Ons vertrouwde huis was niet meer, En God, wat deed dat zeer. Het was namelijk niet de eerste keer. Nee, het is geen grap en geen gein...
13
19
Public

In de rij van de voedselbank

Een lange rij staat voor een nog gesloten deur Iedere week is het opnieuw dezelfde sleur Schreeuwende kinderen rennen in het rond Moeders corrigeren niet maar staren naar de grond Er staat een oma die niemand meer heeft Ze heeft niets in haar bezit en is toch zo beleefd Een Marokkaanse vrouw met een kind of zes Maar zonder man w...
33
38
Public

Uit mijn kop

Uit mijn kop Niemand weet niet wat er in me omgaat, Niemand weet niet hoe ik me voel. En dat vind ik helemaal niet erg, Dat is juist zoals ik het bedoel. Je mag vrijwel alles van me weten, Want ervaringen zijn er om te delen. Pijn bestemd om te vergeven en vergeten, Om na de regen weer buiten te kunnen spelen. Verdriet is geen v...
13
16
Public

My dear daddy

Dear daddy I heard about you. Angels toke you away from me, When I couldn’t even say your name. I asked the Lord, Why you? Why me? I wondered what I had done, To deserve this. Now I know, This all was meant to be. Probably life took you away for a reason, I might never understand. I’m done being sad. ‘Cause in the back of ...
12
14
Public

Lieve kleine meid

Ik zie je spelen, Zo teder, mooi en onschuldig. Ik kijk naar je, Terwijl je naar me lacht, heel uitbundig. Ik bewonder je, Omdat je zo snel beweegt en leert. Ik wens je het beste, Ik hoop dat je alles krijgt wat je hartje begeert. Ik zal er altijd voor je zijn, Altijd tijd voor je vrij maken. Ik zal je beschermen tegen pijn, Ik ...
17
22
Public