De zenuwen van een moeder

De titel zegt het eigenlijk al....ik sta serieus stijf van de zenuwen. Waarom? Omdat morgen de telefoon zal overgaan en we te horen krijgen of onze bijna 16 jarige dochter is geslaagd voor het VMBO! Alle VMBO kinderen zullen morgen gebeld worden...met goed nieuws, met slecht nieuws, of juist met hoopvol nieuws. Het meest hoopvol...

Help, mijn kind gaat met het OV

Nu het einde van de zomervakantie in zicht is, is het voor veel ouders een sport om voor hun kind, dat naar het VMBO gaat, een ov abonnement af te sluiten. Want er zijn zoveel verschillende vervoerders, met nog meer verschillende abonnementen. Ook voor mij was het een drama om het juiste abonnement voor mijn kinderen te vinden. ...

Autisme, ADD en Dyslexie, welkom op het vmbo

Wanneer je als ouder zijnde een kind hebt die niet voldoet aan het standaard plaatje, dan loop je al heel snel tegen heel veel onbegrip en vooroordelen aan. Niet alleen bij vrienden en familie, maar ook op school. Sterker nog...met name op school! Ik heb zo'n dochter, die geen voorbeeld-leerlinge was, geen 6+ haalde en niet de h...

Disney's Binnenstebuiten, mijn review

Op tv kun je er niet omheen...overal zie je reclame over de nieuwste Disney/Pixar animatie Inside Out, oftewel Binnenstebuiten. Omdat wij enorme Disneyfans zijn wilden we deze film in de bioscoop bekijken, uiteraard in 3D. Een regenachtige zondagmiddag, dus ideaal voor een bioscoopbezoek met z'n drieën. Ik en mijn 2 dochters va...

Een citytrip naar Newcastle.

Een kleine 8 weken geleden kreeg ik van mijn man een superleuk verjaardagscadeau. Hij was op het idee gekomen om me te verrassen met een mini-cruise, en wel naar Newcastle Schotland. Eind april was het dan zo ver. We reden met de auto naar IJmuiden, waar de ferry King Seaways van DFDS Seaways al op de passagiers lag te wachten. ...

Armoedevakanties? Pardon?

Vanochtend las ik op Nu.nl een artikel over zogenaamde Armoedevakanties. Mijn nekharen gingen een beetje overeind staan...armoedevakanties? Is dat een nieuw Nederlands woord? Vol interesse las ik het artikel dat ging over de toenemende vraag naar gratis vakanties voor gezinnen in de bijstand, schuldsanering of welke reden van "a...
98
34
Public

Vakantieregeling scholen, achterhaald?

Op dit moment hebben alle Nederlandse scholen zomervakantie. Gelukkig speelt het weer mee en is het echte vakantiegevoel aanwezig. Waar ik al een tijdje over nadenk, is of de vakantieregeling zoals we die nu kennen nog wel zo handig is. Wat ik bedoel: Ik woon in Gelderland, mijn jongste dochter kreeg op 28 juni zomervakantie. Mi...
10
6
Public

Ik peuter in mijn neus...nou en?

Ik peuter in mijn neus, nou en? Is dat nou echt zo raar? Ik zie zo vaak dat anderen het doen, ook volwassen, dat is echt waar! De ene keer gebruik ik m'n mouw, de andere keer een doek. Maar soms helpt ook mijn shirt, want dan is mijn doekje zoek. Als ik in de bus zit met mijn vinger in mijn neus, dan kijken vreemden mij vies aan...
23
6
Public

Kleine meisjes worden té snel groot.

Alsof ik een knal met een hamer krijg...zo voelt het op dit moment. Waarom? Ik realiseer me ineens dat mijn kleine meisjes ineens zo groot worden! Mijn oudste krijgt over 7 weken zomervakantie, dan zit haar eerste jaar op het middelbaar er op. En ze doet het goed, ze gaat over naar het tweede. 13 wordt ze, in juli. Mijn mooie do...
10
4
Public