Als liefde het antwoord is

Ik denk dat het voor een ieder van ons geldt dat je jezelf ontelbare keren in de steek hebt gelaten wanneer je je geraakt voelde. Als je dat terug wilt draaien zul je dus minstens net zo vaak van uit liefde aan te hebben gaan wat je raakt. Als je boog enorm gespannen staat is dit een enorme opgave want het lijkt dan net of je aa...
7
1
Public

Kom uit je hoofd en klim weer in je hart

Kom uit je hoofd en klim weer in je hart. Een moeder die alcoholiste is en een vader die grensoverschrijdend zichzelf over de kop werkt en langzamerhand een tikkende bom is…. Wat moeten hun kinderen als deze levensstijl hun ouders fataal geworden is…moeten ze werkelijk gebukt gaan onder deze last omdat beide ouders hun kop i...
13
2
Public

Wat ik heb met liefde

A love story Liefde is een ware leermeester voor me. Mijn hart is op dreef. Het is alsof ze zegt weet je nog..? gevoelens en situaties volgen elkaar op…gevoelens die ik liever niet voel…zoals de angst dat degene van wie ik hou een ander heeft…een ander belangrijker vind dan mij…zo’n pijnlijk gevoel. Ik heb het jarenlan...
17
3
Public

Innerlijke schoonheid

Wat zou je doen Als je een tijd lang in relatie bent. En er word moeite gedaan iets geheim te houden. Je hebt een vermoeden en op verschillende manieren maak je het kenbaar maar het word niet bevestigd. Ga je die persoon dan veroordelen? Schiet je in onzekerheid, in je eigen pijn van afwijzing? Of kun je het zien als het verhaal...
4
2
Public

Los laten

Los laten Dankbaar voor de lessen. Dankbaar voor de inzichten. Het is tijd om los te laten en verder te gaan. Lang was ik bang om los te laten en waarom? Angst..dat ik niet op eigen benen kon staan… overtuigd dat ik je nodig was als anker. Vele lessen gehad…om te kunnen oefenen, ...om te kunnen zien. Toegestaan dat je me pij...
15
3
Public

Neem je de uitnodiging aan?

Nadat ik haar heb verteld wat me zorgen baard…. Ze kijkt me aan en zegt tegen me…vind je hem niet leuk? Nee nu nog even niet, hevige weerstand…pfff kan ik dit wel? Ik zit bij haar op de bank te luisteren naar haar verhaal en och jee wat herken ik hierin hetzelfde gevoel … Kan ik het wel, weet ik er mee om te gaan? Een jo...
10
2
Public

Waar gaat het heen...

In de ogen van kinderen maken ouders fouten. In de ogen van volwassenen maken partners fouten. Hoe je het ook went of keert… het word doorgegeven keer op keer, kinderen zijn altijd de dupe hiervan… zij weten nog niet beter en hebben te leren, ze kijken naar het voorbeeld van hun ouders en andere volwassenen om hun heen. Het ...
15
7
Public

Terug naar liefde....

Wat voor mij de essentie van het leven is…is weer te leren lief te hebben. En als ik dat zo zeg kun je je afvragen deed je dat dan nog niet? Ja en nee….ik was volkomen kwijt wat ware liefde inhoud en ik dacht te weten wat liefde was. Ik leefde dus vanuit denkende liefde….inmiddels ben ik me bewust van het enorme verschil t...
23
11
Public

Weet je wel hoe het is?

Ik voel gemis, Ik voel verlangen…wat ik voel in mijn hart is zo dichtbij. Ik voel ook afstand…fysieke afstand, Ik reik mijn hand maar voel alleen het luchtledige niets …ik voel me zo geraakt door stilte waarin aan de oppervlakte komt, het beeld, ik die alleen achterblijft.. ..maar deze keer kijk ik alleen maar. Ik voel ang...
13
4
Public