Attentie

'Attentie!!' Het lijkt allemaal zo makkelijk.. Je staat 's ochtends (vaak met tegenzin) op uit je warme bedje, op de wc je ogen uitwrijven, je gooit us een plats water naar je gezicht en bekijkt je slapperige hoofd een keer in de spiegel. Kleren moeten aan, ontbijtje maken, hond uitlaten, je pakt je spullen en gaat naar je dagel...

Als ik mezelf condoleren kon

Als ik mezelf condoleren kon, 'Sterkte met het grote verlies' Terwijl het lot het was die m'n ziel vooruit blies Als een felicitatie met de dood Een fantasie als een illusie uitvergroot Een feest in zwart verkleed Rouwen tot je uiteindelijk jezelf vergeet Een laatste terugblik naar een zelf uitgezochte kist Terugkijkend op het l...

Van ver hier vandaan

Van ver hier vandaan.. Een koning zondt me een kaart.. Van ver hier vandaan.. Hij zondt mij uit naar een wereld niet van hier. Geen vragen, geen opmerkingen Stilte was het woord, een woord met een plicht De uitnodiging voor een duel Vechten als gladiatoren, het publiek die de tegenstander toejuicht Een harnas veel te groot, de o...

Overdenking bij het treinspoor

Vanmorgen stond ik op het treinstation. Wachten op de trein waarmee ik moest. Ondertussen kwam er een sneltrein aan. De slagbomen gingen naar beneden, de lichten knipperden en de bellen ringelden. De mensen die door wilden gaan werden een moment tot stilstand gebracht. En dan toen alles tot stilstand was gebracht ruiste er een s...

Op de fiets

Uren lang fietste ik van Groningen naar Maastricht. Ik reed langs koeien, sloten, dorpjes en bossen. Mijn rugzak op mijn rug vastgebonden, gevuld met levensmiddelen en onmisbare electronica. Af en toe stopte ik om van de wereld te genieten en dacht terug aan mijn jongere jaren. Aan alle leed in de wereld die ik heb overleeft en ...

Drol weggehaald uit bos van Ypeij

Vandaag ben ik met mijn vriend naar het bos van Ypeij geweest in Tytsjek in Friesland. Altijd al eens heen gewilt. Het bos staat toch het meest bekend om de grot. Vooraf gekeken op internet en gezien dat er een mega drol aanwezig moest zijn, maar die was dus niet te bekennen. Wat blijkt is dat hij verkocht is. De vier en half me...

De aarde, mijn vakantieoord?

De aarde, mijn vakantieoord? Nee, dit is niet mijn thuisbasis of veilige haven. Niet de plaats waar ik mijn waardevolle gebeurtenissen zorgvuldig kan begraven.. Niet kunnen bevatten waarom vreugde heerst zo vlakbij.. Terwijl elke nacht de tranen over mijn wangen glijden tot diep in mijn kussen.. Zodat die tranen mijn woede en ve...

Ouder/kind relatie

Veel ouders hoor ik zeggen en zich afvragen of ze wel een goede ouder voor hun kind zijn. Aangezien ik nog geen ouder ben weet ik niet precies waar men aan twijfelt maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Je wilt dat het goed gaat met je kind, je wilt dat het gelijk of misschien zelfs beter is dan vriendjes. En natuurlijk da...

Als ik de avatar zou zijn..

Als ik de avatar zou zijn.. Dan kon ik strijden voor het goede tegen kwaad.. Is het water, aarde, vuur of is het lucht die de tegenstander verslaat.. Elementen besturen op gevoel, en je niet druk maken over een leven zonder doel.. Water laten golven, vuur laten ontvlammen, je tegenstanders van verbazing en onmacht laten verlamme...