H&M, Bader, Bonprix en dinosauriërsmarketing in het algemeen

Hoe kan het dat zoveel grote succesvolle bedrijven toch failliet gaan? Crisis? Soms. Maar veel vaker is de echte reden niet mee kunnen gaan met moderne tijd. ''Zo hebben we het altijd al gedaan en het werkt,'' wordt vaak gedacht. ...totdat het niet meer werkt. Het is soms verbazingwekkend hoe erg sommige bedrijven niet met eigen...

Hard werken - waarom zo negatief?

Om een of andere reden wordt ´hard werken´ vaak van je gevraagd en hoog gewaardeerd. Het zal aan mij wel liggen, maar ik vind het negatief en hypocriet klinken. Ik zal uitleggen waarom. Het woord ´hard´ wordt vaak negatief gebruikt, zeker in het figuurlijke zin van het woord. Volgens mij wil niemand dat zijn leven hard is. O...

Mijn idee om meer werkgelegenheid te creëren

Tegenwoordig heb je een 40, 38 of 36 urige werkweek. Sommigen hebben het te druk met werken, anderen hebben geen werk. De ene kan nauwelijks vrije tijd vinden en de andere weet niet wat hij met zo veel vrije tijd moet. Kortom het zou wat evewichtiger mogen zijn. Toen ik voor mijn huidige baan een contract kon krijgen, kon ik voo...