Dit is het slechthorende-bordje. Wat? HET SLECHTHORENDE-BORDJE!

Je zal maar slechthorend zijn en toch aan het verkeer deel moeten nemen. Dan is het maar goed dat er over nagedacht is en er een bordje bestaat dat je bijvoorbeeld op je fiets kan binden zodat mensen achter je ook meteen zien dat je slechthorend bent (en dat je bijvoorbeeld niet zal reageren op getoeter of gebel maar dat de mens...
3
4
Public

Moord! En de dader? Die ligt op het kerkhof.

Ik ben niet gelovig, maar ik geloof wel. Ik geloof in het goede, dat we een soort morele plicht hebben voor elkaar te zorgen. Maar ik geloof ook in het recht, dat als iemand iets doet wat niet hoort, dat hij daar dan ook voor gestraft wordt. En als die straf dan uitblijft, omdat de dader zo slim is om niet gepakt te worden, dat ...
21
15
Public

De Verkeersquiz, deel 3

En, denkt u dat u alle vragen uit verkeersquiz deel 2 goed had? Stapt u zelfverzekerd de deur uit? Weet u nog wat de laatste 3 verkeersborden zijn die u gisteren tegengekomen bent? Of ziet u borden wel eens over het hoofd? En kent u alle borden en regels wel? Ontdek het nu, in deel 3 van de verkeersquiz. Hierbij het derde deel v...
2
2
Public

Opgeruimd huis, rust in je hoofd

Februari, de maand die je wist dat zou komen. Ergens zat het er wel aan te komen, waarschijnlijk wist ik het al toen we verhuisden van Zaandam naar Krommenie en ik al die stenen de aanhanger in zag gaan en in Krommenie er weer uit zag gaan. "Waar moeten ze heen?", vroeg iemand. "Leg ze daar maar in de tuin, in die hoek." In de p...
15
12
Public

We missen je

We missen je! Ik lees het nog een keer. “We missen je”. Drie woordjes, maar wat een impact! Er spreekt zoveel uit. Er is sprake van een ‘we’, een groep, of groepje mensen. Er is sprake van ‘missen’, een emotioneel geladen woord. Gevoel. Mooi. Er is sprake van een ‘je’, Geen ‘u’, maar ‘je, een gelijkheid in ...
11
13
Public

Pak eens wat vaker de fiets. Maar parkeer niet langer dan 4 uur!

Nederland heeft net het licht een uurtje uitgedaan voor een beter milieu. Heeft het nut? Ik heb geen idee maar het idee erachter vind ik mooi. Ik draag zelf uiteraard ook mijn steentje bij. Maar niet door een keer een uurtje het licht uit te doen, maar door dagelijks zoveel mogelijk de fiets te pakken als ik de auto kan laten st...
6
2
Public

Uitnodiging: Tien uur gratis pinnen

Stel, je krijgt een mail waarin staat dat je wordt uitgenodigd om mee te doen aan de grootste bankroof van de eeuw, wat zou je dan doen? Zou dat niet een beetje lijken op al die mails die je krijgt met ‘je ome in Nigeria, is overlijdt en heeft een erfenis flinke nagelaten’.. Nu moet je alleen nog even de administratiekosten ...
21
4
Public

Vinden jullie me stom?

Een vraag die ik opvang in de trein en voor ik het weet heb je mijn aandacht. Hier ontplooit zich in mijn bijzijn een "dr. Phil"-aflevering. Aan de andere kant van het gangpad zitten 4 meisjes en 1 daarvan heeft die vraag "Vinden jullie me stom?" zojuist aan de 3 andere meisjes gesteld. Ik vind het een onmogelijke, maar daardoor...
26
10
Public

Het Plazillafeest in Utrecht, door de ogen van Suzefred

Het feest is ten einde, het normale leven gaat meteen weer door. Maar niet zonder toch nog even snel een korte impressie te geven van de dag. Zoals te verwachten was, was het een chaotische dag. 4 oktober, Werelddierendag, en dat houdt in dat er minimaal 3 evenementen zijn waar we als Stichting Dierenopvang Bosnië voor zijn uit...
33
25
Public