Leve de lach!

Ik kom even uit mijn studiestilte om ook mij te uiten over de aanslag op het tijdschrift ‘Charlie Hebdo’. Er is hier al veel over geschreven, en ik sluit mij aan bij het merendeel daarvan. Daarom ga ik het in dit artikel het slechts over een ding hebben, want toen ik in een eerdere versie al mijn gedachten probeerde te formu...
39
21
Public

Een boek dat uitdaagt, inspireert en in staat is om denkpatronen te veranderen.

Ik stel een boek aan jullie voor. Het is een boek dat naar mijn mening jullie leven op verschillende manieren zal verrijken. Het is een boek dat uitdaagt om anders te denken, de wereld met andere ogen te bekijken. Op zo’n manier te kijken dat het vreugde brengt . Het is een trilogie en het heet in het Nederlands ‘Gesprekken ...
34
22
Public

Wat is de dood nou echt?

Iedereen kent het beeld van de dood wel. Een gekapte geraamte met een glinsterende zeis en vaak een duistere achtergrond. Alles aan dat beeld ademt de angst van de meeste mensen voor de dood uit. Ik vind dat vreemd, die irrationele angst. Ook ik ben niet vrij van angsten, maar de dood jaagt mij geen schrik meer aan. Integendeel,...
52
46
Public

Gaia en Uranus, de aarde en de lucht

Ik heb verschillende keren geprobeerd om in een helder artikel uit te leggen wat mijn visie is op man en vrouw en de problemen daartussen. Maar ik kwam maar niet uit mijn woorden, het werd steeds stroef en ik liep vast. Dus heb ik gekozen voor een verhaal, waarin ik mijn visie toon. Want dat ligt me in dit soort gevallen beter. ...
38
25
Public

Vergelding of vergeving voor misdadigers?

Gisteren heb ik het gedicht ‘ De Wolf hoorde van het lammetje in Drunen dat zo jammerlijk en onmenselijk aan zijn einde is gekomen ‘ van Wolf407 gelezen. Het gaf me veel te denken, net zoals de reacties eronder. Ik schrok van de dichter zijn laatste zinnen waarin hij zei dat men de daders met gelijke munt moest betalen en ve...
64
183
Public