De lach van de dag…..wraak!

Humor, lachen, genieten, hier een lach van de dag verhaaltje. Noorse humor van de bovenste plank, een toppertje. De lach van de dag….wraak! Ik wil je graag uitnodigen om mee te schrijven aan mijn Zilla: "De lach van de dag". Wat vond jij leuk vandaag? Waar heb jij om gelachen? De uitnodiging komt van Ellen. Dit verhaal heb ik ...
25
9
Public

Mijn surprise voor Mijler.

Mijn surprise voor Mijlner Mijn spontane reactie was VERWONDERING. Daarna las ik goed het gedicht, er kwam BEWONDERING Dit gebeurt er met mij als ik al die prachtige gedichten van onze Mijlen loper Henk lees. Ik ben zo onder de indruk van alles wat jij verwoorden kan. Henk, zo super om zo je gedachten op het papier over te kunne...
26
26
Public

Levensbeëindiging een worsteling.

Dan ga ik in het bos op een bed van mos liggen. Een verhaal tussen fictie en werkelijkheid, Levensbeëindiging. een worsteling. Moe, mijn lichaam is moe. Wat heb ik genoten van dit lichaam, wat was het sterk op de momenten dat het nodig was. Moe, mijn geest is moe. Mijn geest die me zoveel gegeven heeft, mijn geest die er altijd...
60
28
Public

Ben er klaar mee.

Ben er klaar mee, het doek is gevallen. Ik heb het zo lang volgehouden. Was er zo blij mee. Het was zo gemakkelijk. Het was zo overzichtelijk. Waarom wachtte ik zo lang, waarom duurde het zo lang voordat ik tot het besef kwam dat het anders moest. Voor een groot deel heeft dat met trouw te maken. Rare trouw natuurlijk, trouw die...
41
21
Public

Een plek om te bezinnen…..Mijn wens voor jullie!

Een plek om te bezinnen. Wie heeft er niet behoefte aan af en toe een moment van rust en bezinning. De weg die leidt naar rust en bezinning is niet altijd eenvoudig te bewandelen. Maar er zijn plaatsen waar die rust als het ware vanzelf over je komt en als de rust er is komt er tijd voor bezinning. Zoekende naar plaatsen die mij...
21
15
Public

Ik mis het oudejaarsavond gevoel.

Oudejaarsdag, oudejaarsavond, oudjaar, nieuwjaar, Als het eind van het jaar in zicht komt sta je weer stil bij al deze termen. Ik mis het oudejaarsavond gevoel. Vroeger en ja ik spreek over lang geleden, ik was nog heel jong, Toen had je echt een oudjaarsavond. Een lange, heel lange avond. Een echte oudejaarsavond. Ik kan me nog...
32
25
Public

Achterop de fiets en de geur van riet.

Riet snijden. Riet snijden een bijzonder vak. Er zijn steeds minder mensen die dit ambt onder de knie hebben. Riet snijden is zwaar werk. Gelukkig zijn er nu veel hulpmiddelen. Vroeger moest alles met de hand. Lange dagen in het riet, koud en nat. Maar mijn vader genoot ervan. Daar tussen het riet, in de prachtige natuur. Een he...
19
16
Public

Geluk zit in kleine dingen, altijd!

Mijn kleine geluksmomentjes….. Het blijft toch wat in mijn hoofd malen, de uitnodiging van Sjoerd, de opdracht: ” Geluk zit in kleine dingen”. Ik ben zo’n mens van heel veel kleine geluksmomentjes. Ik ervaar heel snel geluk, de hond die rennend met zijn staart omhoog de vrijheid tegemoet gaat, de dochter die even iets kw...
58
24
Public

Brief aan mijn mama.

Brief aan mijn mama. Lieve mama. Mama, lieve mama al bijna 18 jaar ben je niet meer bij ons. Ik mis je zo. Nee, niet meer met de scherpe pijn die ik voelde kort na je overlijden. Nee, de pijn is nu anders. Het eerste jaar na je overlijden was moeilijk. Ik had het overlijden van papa drie maanden daarvoor nog niet verwerkt. Drie ...
82
44
Public